Nova vest
Fudbal

Petak, 09.01.2004.

18:06

Georgij Jarcev ostaje selektor Rusije

Izvor: B92, FoNet

Autor:B92, FoNet

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Georgij Jarcev, koji je ekipu uspeo da odvede na šampionat Evrope u Portugaliji, produžio je danas ugovor sa nacionalnom fudbalskog federacijom do 2006. godione, što znači da će tim voditi i u kvalifikacijama za naredno prvenstvo sveta u Nemačkoj.

"Sa Jarcevim smo se dogovorili pre mesec dana, a danas smo samo obavili formalnosti. Predviđeno je da on vodi ekipu i u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo, a ukoliko ih uspešno prebrodimo, ugovor će mu automatski biti produžen", izjavio je izvršni direktor Fudbalske federacije Rusije Aleksandar Tukmanov.

Pedeset petogodišnji Jacev preuzeo je nacionalnu selekciju u avgustu, kada je Valerij Gazajev smenjen zbog loših rezultata u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope. Rusija je u tom trenutku bila treća u svojoj grupi sa pet bodova manje od vodeće Švajcarske i tri manje od drugoplasirane Irske. Sa dve pobede i jednim nerešenim rezultatom u poslednja tri kola kvalifikacija Rusi su uspeli da udju u baraž, gde su bez većih problema savladali Vels.

Na prvenstvu Evrope "zbornaja komanda" će igrati u grupi A sa selekcijama Portugalije, Španije i Grčke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve