Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.01.2004.

19:41

Rio razmišlja da odustane od žalbe, klub uporan

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvotimac Mančester Junajteda Rio Ferdinand dobio je u ponedeljak presudu, kojom je kažnjen osmomesečnom zabranom igranja zbog neodlaska na antidoping kontrolu i ima rok od dve sedmice da uloži žalbu, ali razmišlja da od toga odustane, tvrdi Dejli Miror.

Direktor Mančestera Moris Votkins juče je sve spise vezane za taj slučaj predao klupskim advokatima i naložio im da pripreme žalbu, ali je Ferdinand u utorak je zatražio razgovor sa menadžerom kluba Ser Aleksom Fergusonom da bi se konsultovao šta je u ovoj situaciji najpametnije da se uradi.

Najskuplji odbrambeni fudbaler sveta, koga je Mančester Junajted platio 42 miliona evra, plaši se da bi u slučaju da žalba bude odbijena mogao da izgubi dodatna dva meseca. Prema odluci nezavisne komisije, kazna reprezentativcu Engleske počinje da teče 12. januara i važi do 12. septembra. Ukoliko se bude žalio, taj rok će biti pomeren, a žalba se sigurno ne bi razmatrala pre kraja februara. U slučaju da kazna bude potvrđena, Ferdinand ne bi mogao da igra do novembra.

"Mi smo već rekli da smatramo da je osmomesečna suspenzija divljačka i bez presedana i da je žalba neizbežna. Rio se plaši da bi ona mogla samo da pogorša njegov položaj, jer želi da počne da igra od početka naredne sezone, ali mislim da preko ovoga ipak ne smemo preći", rekao je Votkins.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve