Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.01.2004.

16:04

Krojf ne namerava da se vraća u Barselonu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Legendarni holandski fudbalski as i trener Johan Krojf izjavio je da ne namerava ponovo da sedne na klupu poznatog španskog prvoligaša Barselone, objavili su u utorak mediji na Iberijskom poluostrvu.

Krojf je poslednjih dana nekoliko puta vidjen u društvu predsednika Barselone Đoana Laporte, pa su španski novinari odmah krenuli sa spekulacijama da će popularni Holandjanin ponovo preuzeti najbolji i najpopularniji katalonski klub.

Legendarni as, koji je pre skoro 30 godina igrao u dresu Barselone, a potom je, kao šef stručnog štaba 1992. godine doveo do jedine titule evropskog šampiona, odlučno je demantovao tvrdnje da se vraća na klupu tog tima.

"Ne želim da me ljudi pogrešno shvate. Ja sam prijatelj kluba i želim da mu pomognem da izadje iz krize, ali ne nameravam da ponovo budem trener", kazao je Krojf, dodavši da je Laportu zanimalo njegovo mišljenje o eventualnim pojačanjima Barselone.

Krojf je naglasio da je savetovao predsednika katalonskog kluba da u zimskom prelaznom roku obavezno pokuša da angažuje veznog fudbalera torinskog Juventusa Edgara Davidsa.

"To je igrač koji je po mentalnom sklopu i karakteru neophodan Barseloni. On je u stanju da preokrene situaciju u timu. Da mogu, angažovao bih ga odmah", rekao je Krojf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve