Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.01.2004.

12:24

Zvonko Varga novi trener Sartida

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U Smederevu je i zvanično potvrdjeno - novi trener Sartida je Zvonko Varga.

Doskorašnji pomoćnik Lotara Mateusa u Partizanu, i bivši fudbaler crno belih preuzeo je ekipu Sartida od Ratka Dostanića koji je u polusezoni posle nesporazuma sa upravom kluba napustio Smederevo i potpisao ugovor sa bugarskim Levskim.

Novi trener smederevskog Sartida Zvonko Varga ocenio je po preuzimanju ekipe da tim zaslužuje da igra u evropskim takmičenjima:

"Prezadovoljan sam što mi je pružena šansa da vodim ekipu kao što je Sartid. Klub ima i kvalitet i potencijal da bude medju četiri najbolja našeg šampionata, a ako bude prilike za više od toga, budite sigurni da ćemo ih iskoristiti", rekao je Varga novinarima.

Varga je potpisao ugovor na šest meseci uz mogućnost da ga produži na još godinu dana.On je objasnio da odlaskom Ratka Dostanića neće biti prekinut kontinuitet jer obojica isto razmišljaju i imaju sličan sistem igre. On je naglasio da je "ambiciozan i da želi da radi" i da će u novoj sredini "dati sve od sebe da afirmiše i sebe, igrače i klub".

Varga je rođen je 27. novembra 1959. godine u Crvenki. Igrao je u Partizanu i Belgiji, gde je diplomirao i stekao zvanje višeg fudbalskog trenera, a potom započeo trenersku karijeru radeći sa mlađim kategorijama "Standarda" iz Liježa.

Trenirao je omladince "Partizana" kao i najbolje sastave "OFK Beograda" i beogradskog "Rada". Poslednjih šest meseci proveo je na klupi Partizana kao pomoćni trener Lotara Mateusa sa kojim je izborio plasman u Ligu šampiona.

sartid je trenutno trečeplasirana ekipa u domaćem prvenstvu sa 5 bodova zaostatka za vodećem Crvenom zvezdom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve