Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.01.2004.

13:03

Crvena zvezda nastavlja pohod ka tituli

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle tronedeljne pauze fudbaleri Crvene zvezde počeli su pripreme za prolećni deo sezone.  Pre prvog treninga u 2004. godini igrači i članovi stručnog štaba okupili su se u službenim prostorijama kluba gde su potpisivali novogodišnje kalendare i razgovarali sa prisutnim novinarima. 

Crvena zvezda će veći deo priprema provesti u Antaliji.Ekipa u tursko letovalište putuje 14. januara i ostaće četiri nedelje.Predviđeno je da Crvena zvezda odigra u tom periodu 6 prijateljskih utakmica od kojih će jedna sigurno biti protiv bugarske Slavije iz Sofije koju od skoro trenira nekadašnji pomoćnik Slavoljuba Muslina Ratko Dostanić. 

Tim-menadžer Crvene zvezde je istakao da ključni igrači iz tima, koji je prvi deo sezone završio na vodećoj poziciji na tabeli sa tri boda više od Partizana, ostaju sigurno u klubu

“ Što se tiče pojačanja sve će se znati za nekoliko dana.  Mi smo zainteresovani za Lerinca, Jovanovica, Ilića, Miladinovića i Pantelića i nadam se da će neko od njih doći.  U toku su pregovori sa njihovim klubovima i samim igračima i nadam se da ćemo do 8. januara biti svi na okupu i da ćemo kompletni nastaviti pripreme” – kaže Muslin.  

Pre početka šampionata crveno-beli nisu smatrani najvećim favoritom za osvajanje titule prvaka, ali su nastupima u prvom delu sezone prevazišli mnoga očekivanja. 

“U početku sezone su nas mnogi potcenjivali i govorili da ova ekipa ne može da bude prva i da se bori za prvo mesto.  Ovi igrači su dokazali da to mogu i sa još jednim priremama i dobrim radom možemo da se nadamo tituli.  Znamo da će biti mnogo teže nego jesenas jer će nas svi čekati na krivini, ali ja se nadam da će igrači biti ozbiljni i da će dokazati da imaju kvalitet“ – kaže Muslin.

Tim-menadžer Crvene zvezde veruje da ekipa može da igra još bolje nego u jesenjem delu sezone.

Neke utakmice smo odigrali odlično i čak sam i sam bio prijatno iznenađen nastupima svojih igrača.  Međutim bićemo dobra ekipa kad budemo mogli u nizu da odigramo desetak dobrih utakmica.  Ja mislim da ekipa može da igra bolje nego jesenas i tome se nadam posle ovih priprema za koje verujem da će biti još bolje od prethodnih koje smo letos imali u Sloveniji.  Nadam se da će se Kovačević oporaviti i da će zajedno sa oporavljenim Vitakićem biti naše najveće pojačanje.  Sa još nekoliko novih imena u timu mislim da ćemo biti još jači i da ćemo igrati još bolje“ – optimista je Slavoljub Muslin. 

Do odlaska u Antaliju igrači Crvene zvezde uglavnom će trenirati bez lopte.  Posle uobičajnih testiranja, dan odmora imaće za Božić. Zatim će svakodnevno, uglavnom po dva puta, raditi na sticanju snage a 14. januara ekipa se seli u Tursku gde će obaviti najvažniji deo priprema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve