Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.12.2003.

14:54

I Nemica Birgit Princ odbila Perudju

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolja fudbalerka sveta Nemica Birgit Princ odbila je ponudu predsednika Perudje Lućana Gaučija da predje u ovoj italijanski klub, i postane prva žena koja je zaigrala u jednom muškom profesionalnom timu.

Kako prenose nemački mediji 26-godišnja fudbalerka izjavila je da se na ovaj korak teško odlučila, ali da su presudili isključivo sportski motivi:

"Volim da igram fudbal, pa iako volim rizik i nove izazove, bila sam svesna da bi bila iskorišćena na terenu tek nekoliko minuta" rekla je Princ koja je bila druga meta kontraverznog predsednika Perudje poznatog i pod nadimkom "djubretar" jer je novac zaradio na reciklaži i odnošenju djubreta.

Podsetimo, još tokom leta  Gauči je posle angažovanja bena Džonsona za kondicionog trenera, pa kupovine Sadija Gadafija ( koji je kasnije "pao" na doping testu) želeo i jednu fudbalerku u timu, ali je ponudu odbila Hana Ljunberg, najbolja fudbalerka Švedske, da bi joj se dva meseca kasnije pridružila i Birgit Princ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve