Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.09.2003.

19:17

Evro 2004 kvalifikacije: U Turskoj bez navijača Engleske

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalske federacije Engleske i Turske saglasile su se da zajedničkim snagama spreče dolazak engleskih navijača u Tursku potencijalno “meč visokog rizika” u kvaliikacijama za Evro 2004, koji se igra sledećeg meseca u Istambulu.

Svi putevi koji vode u Tursku, kao i svi granični prelazi biće obezbeđeni trostrukim kordonom, a na dan utakmice 11. oktobra oko stadiona će se vršiti leitimisanje prolaznika. Već je uvedena zabrana prodaje karata engleskim navijačima, a da bi bilo koji navijač mogao da priđe stadionu moraće da ima tursku ličnu kartu.

“Ja molim engleske navijače da ne putuju u Istambul," rekao je predsednik Engleske fudbalske asocijacije Džef Tompson u obraćanju javnosti, "i molim vas da Englesku bodrite od kuće, uz TV ili radio prenos."

Selektor Albiona, Erikson, upozorio je navijače da će dolaskom u Istambul ugroziti svoje živote, podsećajući ih na ubistvo dva navijača Lidsa 2000. godine, a Turci ovaj Eriksonov komentar nisu baš oduševljeno primili. Engleski zvaničnici pokušali su da poprave stvar time što su govorili da Eriksonova izjava nije tačno prenesena i da se Šveđanin kasnije izvinio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve