Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.09.2003.

15:02

Barselona: Đerard van tima zbog mobilnog

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vezni igrač španske Barselone Đerard izostavljen je iz startne postave kluba za meč prvog kola Kupa UEFA zbog korišćenja mobilnog telefona u svlačionici.

Barselona je u sredu uveče igrala prvi meč u Kupu UEFA sa slovačkim klubom Puhov, a Đerarda nije bilo u timu.

"Šteta je što se to dogodilo, on je trebalo da igra. Morao sam da ga izostavim zbog onoga što se desilo samo nekoliko minuta pre početka utakmice", izjavio je trener barselone Frank Rajkard.

Rajkard je objasnio da je upotreba mobilih telefona u svlačionici strogo zabranjena. "On je prekršio pravila, a ja to ne dozvoljavam".

"Znam da se on (Đerard) zbog toga oseća loše, ali ovo je upozorenje i za njega i za njegove saigrače. Disciplina mora da postoji kada se tim priprema za utakmice kao što je ova", rekao je Rajkard.

Đerard je smatran jednim od najtalentovanijih mladih igrača Španije, kada je pre tri godine prešao iz Valensije u Barselonu za 20,35 miliona dolara. Njegov napredak je, međutim, bio otežan zbog serije povreda kolena. Umesto Đerarda u Slovačkoj je igrao Holandjanin Mark Overmars, ali je Barsa uspela samo da dođe samo do nerešenog rezultata, 1:1. Revanš meč između Barselone i Puhova igraće se 15. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve