Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.09.2003.

19:05

Madridski Real očekuje povećanje profita u ovoj sezoni

Izvor: Beta, Reuters

Autor:Beta, Reuters

Default images

Španski fudbalski klub Real Madrid očekuje profit u ovoj sezoni od 58,8 miliona evra (63,46 miliona dolara), pre svega od prodaje televizijskih prenosa utakmica, kao i od marketinških poslova.

Real, tim u kojem igraju francuski reprezentativac Zinedin Zidan, kapiten engleske selekcije Dejvid Bekam i brazilski napadač Ronaldo, saopštio je danas da je prošle sezone, od istih poslova, klub ostvario profit od 9,3 miliona evra.

Pored toga, madridski klub koji su posledjih nedelja napustili Klod Makelele i Fernando Morientes, očekuje profit od još 21,6 miliona evra i to samo od smanjenja troškova.

Real, koji je devet puta osvajao evropsku šampionsku titulu, nada se da će u ovoj sezoni (2003/04) povećati profit za 21 odsto, što bi iznosilo 232,6 miliona evra. To može da se ostvari zahvaljujući, pre svega, novim ugovorima za televizijske prenose utakmica, ali i zbog odličnog marketinga. Madridski klub je objavio da ima 143,2 miliona evra u gotovini i da nema dug prema bankama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve