Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.09.2003.

19:01

Italijanski drugoligaši nastavljaju bojkot Serije B

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Italijanski drugoligaški klubovi nastaviće bojkot svih takmičenja zbog odluke FS Italije da proširi Seriju B sa 20 na 24 kluba, saopšteno je nakon njihovog sastanka. Sezona u Seriji B trebalo da je počne prošlog vikenda, ali je zbog bojkota odložena do 7. septembra.

Predstavnici Fudbalskog saveza Italije sastaće se u četvrtak sa čelnicima klubova koji štrajkuju, u pokušaju da prekinu njihov bojkot i zakažu početak prvenstva. U ponedeljak, žalba 16 klubova odbijena je pred regionalnim italijanskim sudom u Rimu, jedinim koji ima mogućnost da poništi odluke sportskih federacija.

Italijanski fudbal je u haosu od maja meseca kada je Katanija uložila žalbu na ispadanje iz lige, zbog neregularnosti u prvenstvu. Žalba je usvojena i klub je vraćen u Seriju B, kao i Djenova i Salernitana, koji su takodje ispali, dok je mesto Kosence, koja nije ispunila uslove za takmičenje u drugoj ligi, zauzela Fiorentina.

Klubovi su zatim započeli bojkot zbog činjenice da je Fiorentina preskočila ceo rang takmičenja, bez ijedne odigrane utakmice. Sa druge strane drugoligaški klubovi, koji su već u velikim finansijskim problemima, su takodje nezadovoljni proširenjem lige koje će doneti veće troškove takmičenja, manje premije, kao i veću konkurenciju za ulazaka u Seriju A.

19 članova Serije B bojkotovalo je mečeve prvog kola, koji su trebali da budu odigrani 30. i 31. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve