Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.09.2003.

11:57

Nigerija kandidat za domaćina SP 2010. godine

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iz Fudbalskog saveza Nigerije u Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA) stigla je i zvanična kandidatura te afričke države za domaćinstvo Svetskog prvenstva u fudbalu, 2010. godine.

Pored Nigerije, kandidati za SP 2010. su već i Maroko, Tunis, Egipat, Libija i Južnoafrička Republika. Za razliku od ostalih kandidata, Nigerijci nemaju podršku Vlade, a ni većine stanovništva.

''Naša kandidatura je čvrsta i ozbiljna i ništa je ne može sprečiti'', izjavio je predsednik organizacionog odbora za dobijanje domaćinstva Odegbami. Predsednik FIFA Sep Blater ove godine je već jednom odbio predlog Nigerijaca da istaknu kandidaturu sa još četiri države regiona - Ganom, Togom, Kamerunom i Beninom.

''Sve utakmice igrale bi se u Nigeriji, ali naša regionalna braća imala bi društvenu i ekonomsku korist od Prvenstva sveta. Gosti bi mogli da budu smešteni u bilo kojoj od ovih zemalja i nesmetano dolaziti na utakmice. To bi pomoglo u ostvarenju dugoročnog cilja svih ovih zemalja, a to je ekonomski' napredak', smatra Odegbami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve