Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.08.2003.

19:07

Butragenjo: “Real mora biti oprezan”

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nekadašnja zvezda madridskog Reala, a sada član uprave tog španskog fudbalskog kluba Emilio Butragenjo pozvao je igrače Reala na oprez posle današnjeg žreba za prvu fazu Lige evropskih šampiona. Real je u grupi sa beogradskim Partizanom, marsejskim Olimpikom i portugalskim Portom.

U madridskom klubu, koji važi za evropski fudbalski "tim snova", igraju Portugalac Luis Figo i Francuz Zinedin Zidan.

"Opasno je izdvajati favorite u našoj grupi. Ne treba zaboraviti da je beogfradski Partizan eliminisao engleski Njukasl. Biće interesantno videti Luisa Figa kako igra protiv Porta", izjavio je Butragenjo posle žreba u Monaku, a prenosi agencija Frans pres.

On je dodao da se Real u posledjih 30 godina nije sastajao sa marsejskim Olimpikom, ali i da će ti susreti biti teški za Real, jer ima negativna iskustva sa francuskim klubovima.

"Biće to prilika da Zidan dođe u rodni grad. U Marseju je teško igrati, publika nosi ekipu. Moraćemo da obratimo pažnju", rekao je Butrahenjo.

Real i Partizan igrali su u finalu Kupa evropskih šampiona 1966. godine, kada je Real pobedio 2:1 i osvojio trofej prvaka Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve