Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.08.2003.

19:00

Kvalifikacije za kup UEFA: Nistru - Crvena zvezda 2:3

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Od specijalnog izveštača B92 iz Moldavije Miloša Radulovića

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u 1.kolo kupa UEFA pošto su i u revanšu savladali moldavski Nistru 3:2. Pred oko hiljadu gledalaca na stadionu Zimbrua u Kišinjevu, strelci za predstavnika SCG u najbrojnijem evropskom fudbalskom takmičenju bili su Bogavac u 2., Krivokapić u 9., i Perović u 88.minutu. Ova gola za domaći tim postigao je Bursuk u 24. i 65.minutu.

Na poluraspalom stadionu "Republika" u Kišinjevu, crveno-beli su tokom većeg dela utakmice dominirali, ali su dve greške u odbrani ( posebno kod drugog gola, (kada se odbrana dugo «nameštala», a protivnik kaznio brzim izvodjenjem prekršaja) kažnjene pogocima. Ipak, posle dobre akcije koju je započeo Djordjić, a golom završio mladi Perović, 2 minuta pre kraja utakmice, Zvezda je izbegla blamažu i donela je novu pobedu,i nove bodove srpsko crnogorskom fudbalu na listi UEFA.

Trener Slavoljub Muslin izjavio je posle meča da je zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom u Moldaviji:"Moraćemo mnogo da radimo da bi nešto predstavljali u Evropi. Nije to kako treba, možemo mnogo bolje nego u ovoj utakmici sa Nistruom", rekao je Muslin.

Uzbudjenja su vidjena i posle meča, kada je grupa od pedesetak navijača Zvezde koja je htela da pridje igračima "uletela" u sukob  sa domaćom policijom, ali je uz pomoć igrača i trenera Muslina, sukob brzo izgladjen, uz lakšu povredu jednog lokalnog policajca.

Žreb za 1.kolo kupa uEFA biće održan u petak u Monte Karlu sa početkom u 13 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve