Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.08.2003.

14:06

Rikelme u Viljarealu na jednogodišnjoj pozajmici

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španski fudbalski klub Barselona pozamio je Viljarealu svog igrača, Argentinca Huan Romana Rikelmea.

"Ugovor o pozajmici je za jednu sezonu, sa opcijom produžetka na još jednu, ukoliko Barselona odluči da ga ne vraća", saopšteno je na sajtu velikog katalonskog kluba.

Rikelme je prošle sezone mnogo vremena proveo na klupi, a definitivno je postao "višak" u Barsi dolaskom Brazilca Ronaldinja iz Pari Sen Žermena.

Rikelme nema evropski pasoš, što je bio još jedan od razloga za njegov odlazak iz Barse, s obizrom da je klub, prema pravilima Španskog fudbalskog saveza, morao da se oslobodi jednog igrača van Evrope.

Rikelme je u Barselonu došao u julu prošle godine, iz Boka Juniorsa za 11 milona evra, ali nikada nije uspeo da se izbori za mesto u startnoj postavi. Viljareal se, sa druge strane, prvi put u istoriji kvalifikovao za Kup Uefa, pošto je ranije ove nedelje pobedio holandski Herenven u finalu Intertoto kupa. Taj klub je takođe doveo nekadašnjeg napadača Barselone Sonija Andersona, koga je kupio od Olimpika iz Liona, a u klub su došli i Rođer Garsija iz Espanjola i bivši duo Milana i Atletika iz Madrida Fabrisio Koločini i Hose Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve