Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.08.2003.

12:54

Britanska štampa: Lotar opet bolji od Bobija

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Više britanskih listova detaljno analizira susret poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u kojem je "Partizan" pobedio "Njukasl" sa 4:3, uz konstataciju da je beogradski tim prikazao mirnoću i sposobnost da iskoristi ukazane šanse.

Londonski "Independent" u detaljnom izveštaju sa utakmice navodi da je menadžer Bobi Robson (Bobby Robson) u svom 200. meču na klupi "Njukasla" doživeo pravu agoniju, umesto očekivanog trijumfa, čime je njegov tim izgubio izmedju 10 i 15 miliona funti, koliko bi mu donelo učešće u Ligi šampiona.

"Ne razmišljam o novcu. Na pameti mi je samo razočaranje. Zbunjeni smo, večeras baš i nije vreme za slavlje", izjavio je posle utakmice Robson, kako prenosi list.

"Indipendent" podseća da je trener "Partizana" Lotar Mateus, uoči uzvratnog susreta u Njukaslu, kazao da će njegovom timu biti potrebno "čudo" da prodje u nastavak takmičenja, i ocenjuje da se to pokazalo kao nepotrebno i da je beogradski tim prikazao ono što mu je trebalo - mirnoću i sposobnost da iskoristi svoje prilike.

Britanski dnevnik "Tajms" (The Times) piše da sinoćni poraz predstavlja veliki gubitak za Njukasl i dodaje da je izgledalo da je trener engleskog kluba bio gotovo na ivici suza.

Ovo je moje najveće razočarenje od kako sam došao pre četiri godine. Svi su van sebe", rekao je Robson i dodao da je "ovo veće razočarenje od poraza od Čelzija u polufinalu FA kupa".

List piše da nema pogodnog žrtvenog jarca na koga bi se svalila krivica, osim igrača. Iako je Njukasl dobro igrao kako bi postigao vodjstvo od 1-0 u prvom meču, tim je već na početku sezone prikazao osrednju igru.

Sve vreme igre, samopouzdanje Partizana je raslo, a "očajni finiš je bio katalizator za očajan ishod" za Njukasl. Produžeci su bili užasni, prepuni grešaka, a Njukaslovi penali su bili grozni, ocenjuje "Tajms".

"Dejli telegraf" (Daily Telegraph) počinje komentar, kao i većina britanskih dnevnika, evociranjem utakmice Svetskog prvenstva 1990, kada je Nemačka boljim izvodjenjem penala prošla u finale - kapiten Nemačke tada je bio Lotar Mateus, a selektor reprezentacije Engleske Bobi Robson.

List ocenjuje da stvarni uzrok problema za "Njukasl" leži u odbrani, i da ta istina sada neće pomoći Robsonu koji se nadao da će u velikom stilu proslaviti 200. meč kao menadžer "Njukasla".

Londonski "Gardijan" (Guardian) odaje priznanje beogradskom klubu koji je juče kao gost "Njukasla" preznojio fudbalsku ekipu domaćina i na kraju slavio pobedu od 4:3 i ulazak u Ligu šampina.

Objavljujući u naslovu da je Partizan preznojio Njukasl, Gardijan piše da se Njukasl nije pokazao nimalo sjajno i da je retko u toku utakmice ispoljavao čvrstinu odlično organizovane Partizanove ekipe. Njukasl je bio trom i na nogama i u pogledu maštovitosti igre. A inventivnost u navali bila je zaista potrebna s obzirom na jaku Partizanovu odbranu, piše "Gardijan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve