Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.08.2003.

01:28

Saša Ilić za B92: "Dosanjali smo san generacija"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sigurno najbolji akter drame na travnjaku «Sent Džejms Parka» bio je Saša Ilić. Kapiten Partizana hrabro je izašao ispred svih na crtu kao vodja već prežaljene ekipe, a svoj veliki kvalitet definitivno je potvrdio u 140-minutnoj drami na severu Engleske. U izjavi za B92 Ilić kaže da je san koji su sanjali igrači, uprava i velika armija navijača – napokon dosanjan:

"Sve što bih rekao u ovom trenutku je suvišno. Onaj san o kome smo maštali već 3-4 godine kada smo bili šampioni i stalno igrali te kvalifikacije. Iskreno da kažem nisam bio veliki optimista posle prve utakmice i svega što se u njoj dešavalo. Medjutim, odigrali smo mnogo kvalitetno, veoma borbeno, imali smo i dosta sreće prilikom izvodjenja tih penala. Šta da kažem? Pozivam naše navijače da nas bodre i u Ligi šampiona, da pokušamo da dodjemo do drugog kruga, jer nama su sada ambicije porasle".

Šta se to promenilo u kratkom periodu od nezgodne vračarske epizode, da tim odigra vrhunsku utakmicu i eliminiše poznato evropsko ime ?

"Morate shvatiti da Njukasl nije baš u samom vrhu evropskog fudbala. Nama je i prethodnih godina odgovarao taj engleski stil igre. Sada samo mogu da obećam da ćemo pružati maksimum u svakoj utakmici u Ligi šampiona, ali se nadam da ćemo uspeti da ostvarimo kakav-takav rezultat. Minimum je da izbegnemo poslednje mesto u grupi, koje bi obezbedilo bar plasman u kup UEFA.Ako budemo igrali kao večeras i imamo sreće, onda ni drugi krug nije daleko".

Tražiće se karta više, opcija dolaska Reala, Mančestera, Juventusa, Lacija, Milana u Beograd, sada je čista realnost:

"Potajno smo se nadali ovom uspehu. Sada je sve na nama. Pokušaćemo, sada ćemo videti da li ova ekipa ima snage da nešto napravi u toj grupi. Prvo da vidimo sa kime ćemo igrati, ali polazna tačka je da smo ostvarili mnogo, mnogo veliki uspeh", rekao je za B92 kapiten Partizana Saša Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve