Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.07.2003.

11:42

Kežman raspucan i na pripremnim mečevima

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mateja Kežman je prošlu sezonu završio kao drugi strelac Evrope, a na priprmemama za novu dokazuje da to nije bila slučajnost. PSV Ajndhoven je u Daeguu igrao protiv južnokorejske selekcije do 22 godine nerešeno 2:2, a strelac oba gola za holandski klub bio je Kežman.

Meč je upriličen u znak počasti Gusu Hidinku za fenomenalan uspeh, pošto je prošlog leta doveo reprezentaciju Južne Koreje do polufinala Svetskog prvenstva. Hidink je dobio ovacije prepunog stadiona, ali domaći fudbaleri nisu pokazali sentimentalnost. Koreja je povela pogotkom Đong Đo-Guka, da bi prednost udvostručio Kim Đeong-Vu. Tada na scenu stupa Zemunac u dresu PSV-a i sa dva gola donosi svom timu remi.

PSV ostaje u Koreji, gde će naredne nedelje učestvovati na turniru u organizaciji Munističke crkve. Prvi meč u grupi A ovog turnira prvak Holandije igra u sredu u Pusanu, a protivnik će im biti Minhen 1860. Na turniru učestvuju još dve evropske ekipe – prvak Francuske Olimpik iz Liona i šampion Turske Bešiktaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve