Nova vest
Fudbal

Subota, 12.07.2003.

18:59

Ilija Petković i zvanično novi selektor!

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore od subote je i zvanično Ilija Petković, koji će selekciju voditi u preostale tri utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Portugalu sledeće godine.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza SCG usvojio je jednoglasno predlog Stručnog saveta, a Petković će sa savezom potpisati profesionalni ugovor. Predsednik FS SCG Dragan Stojković rekao je novinarima posle sednice da veruje da će selektor voditi reprezentaciju i u novom takmičarskom ciklusu - kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2006. godine u Nemačkoj. SCG je do kraja kvalifikacija ostalo još tri utakmice: dve sa Velsom i sa Italijom kod kuće.

"Petković sada samo želi da završi ove kvalifikacije, ali ja verujem da ćemo mi nastaviti saradnju. Mislim da smo dobili selektora na duže vreme", kazao je Stojković.

Predsednik FS SCG je dodao i da je novi selektor došao za tri utakmice, ali da se nada da će ih biti i pet.

"Te preostale dve bile bi u baražu. Nadam se da će napraviti čudo i da će osvojiti svih devet bodova. Želim samo da naglasim da dalja saradnja neće zavisiti od rezultata u ovim kvalifikacijama", izjavio je prvi čovek domaćeg saveza.

Stojković je rekao i da će imati ozbiljan razgovor sa igračima pred nastavak kvalifikacija. Petković će zvanično biti predstavljen u ponedeljak.

Izvršni odbor usvojio je u subotu i izveštaj o suđenju nadležnog komesara, kojem je Savez ukazao puno poverenje. Usvojen je i sistem takmičenja u drugim ligama za sledeće dve sezone. Pravilnik finalne utakmice kupa usklađen je sa propisima Evropske fudbalske unije (UEFA), tako da će ubuduće važiti pravilo "srebrnog" a ne "zlatnog" gola, koje je važilo do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve