Nova vest
Fudbal

Petak, 30.05.2003.

16:13

Poginula tri fudbalera Varteksa

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Hrvatski fudbalski reprezentativac Silvester Sabolčki i dva njegova saigrača iz ekipe Varteksa poginula su u petak u saobraćajnoj nesreći na severu Hrvatske, saopštila je policija.

Kako se navodi u izveštaju, nesreća se dogodila u petak oko 3.45 sati na samom istočnom ulazu u Varaždin, iz smera Koprivnice, a uzrok nesreće bila je neprilagodjena brzina, usled čega je Sabolčki, koji je vozio, izgubio kontrolu nad svojim "Audijem A3" i udario u stub kraj puta.

Sabolčki (23) je bio član mlade hrvatske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj 2000. godine, a u seniorskoj reprezentaciji zabeležio je dva nastupa u prijateljskim utakmicama. On je pre isteka ove sezone potpisao ugovor sa Dinamom i bio za sada najzvučnije pojačanje zagrebačkog kluba.

Pored Saboličkog, u nesreći su nastradali i talentovani golmani Varteksa Krunoslav Sabolić (24) i Kristijan Kitner (20).

Policija je saopštila samo inicijale nastradalih, ali identitet igrača potvrdio je njihov klub Varteks, kao i hrvatska državna novinska agencija Hina.

Hrvatski fudbal tako je pretrpeo još jedan veliki udarac, nakon što je u oktobru prošle godine u saobraćajnoj nesreći život izgubio mladi fudbaler Osijeka i hrvatski reprezentativac Danijel Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve