Nova vest
Fudbal

Petak, 30.05.2003.

11:44

Kosanović:Vraćam se u Evropu,krajnji cilj reprezentacija

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener kineskog Dalijena, Milorad Kosanović izjavio je da mu je cilj da postane selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore i ocenio da medju "plavima" treba da bude izvršena smena generacija.

"Moj cilj je da vodim nacionalni tim svoje zemlje. Bio sam selektor Malte, u karijeri sam se ogledao u svim segmentima stručnog rada i smatram da nije neskromna želja da vodim reprezentaciju. Da li će se to, i kada, ostvariti, ne zavisi samo od mene", rekao je Kosanović za današnji novosadski "Dnevnik".

Ocenio je da reprezentacija SCG u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo mora da ostvari tri pobede u nizu: protiv Finske u Helsinkiju, Italije na u Beogradu i Azerbejdžana na gostovanju, da bi mogla da računa na drugo mesto u grupi.

"Možda već sada treba misliti na kvalifikacije za Svetski šampionat u Nemačkoj 2006. i spremati sasvim novi tim, jer to bi nam bila poslednja šansa da ostanemo u nekom relativnom vrhu. U suprotnom, naš fudbal očekuje ne posrtanje, već - katastrofa", kazao je Kosanović.

Najavio je da će na mestu trenera kineskog šampiona Dalijena, na kojem je već četiri godine, ostati do kraja ove sezone, a da nakon toga planira da se vrati u Evropu, gde ga, kako je naveo, pozivaju mnogi klubovi.

"Ostaću, izvesno je, do kraja ove sezone u Kini, ukoliko se nešto ne iskomplikuje sa SARS-om, a onda pravac Evropa", naveo je Kosanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve