Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.05.2003.

22:36

Henrik Larson oprašta se od reprezentacije

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Napadač Seltika i jedan od najefikasnijih fudbalera Evrope, Šveđanin Henrik Larson, najavio je definitivno povlačenje iz nacionalnog tima svoje države, rekli su treneri švedske reprezentacije Tomi Soderberg i Lars Lagerbak na obraćanju novinarima u ponedeljak.

Njega će zameniti Markus Albak, igrač Aston Vile, koji će igrati u tandemu sa Zlatanom Ibrahimovićem, igračem Ajaksa u predstojećim duelima Šveđana sa San Marinom i Poljskom. Larson je ovakvu odluku najaviop posle Svetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, ali se vratio prošlog meseca i igrao za Švedsku sa Mađarima u Budimpešti.

"Henrik je odgovoran čovek, donosi sve odluke posle ozbiljnog razmišljanja i postavlja sebi visoke ciljeve", rekao je Lagerbak. "Rekao nam je da je došao do one tačke u životu kada nema dovoljno motiva da igra za reprezentaciju."

Tridesetjednogodišnji Larson odigrao je odličnu sezonu, za Seltik je u poslednjih šest godina postigao 201 gol, uključujući i dva u finalu Kupa UEFA protiv Porta, prošle nedelje. Za švedeku reprezentaciju igrao je 72 puta, postigao 24 gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve