Nova vest
Fudbal

Subota, 24.05.2003.

18:39

Bundes liga: Štutgart drugi, Arminija drugoligaš

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena uspeli su da naprave čudo i obezbede opstanak u Bundes ligi, iako su pre samo mesec dana bili gotovo otpisani. Poslednjeg dana sezone Bajer je u Nirnbergu pobedio sa 1:0, pogotkom Jildiraja Bastirka.

Treći drugoligaš je Arminija, koja je i u poslednjem kolu poražena, ovoga puta od Nirnberga kod kuće. Podsetimo da su ranije mesto u prvoj Bundes ligi izgubili Kotbus i Nirnberg.

Upravo je Kotbus načinio senzaciju u poslednjem kolu, otevši bod Borusiji u Dortmundu. Prošlosezonski šampion mora u kvalifikacije za Ligu šampiona, pošto je Štutgart pobedom nad Volfzburgom (2:0) osvojio drugo mesto.

U Kup UEFA plasirale su se ekipe Hamburgera i Herte, pobedama u poslednjem kolu. HSV je kod kuće bio bolji od Hanze sa 2:0, dok je Herta u Berlinu savladala Kajzerslautern istim rezultatom. Upravo će »Crveni đavoli« biti treći predstavnik Nemačke u Kupu UEFA, pošto u finalu kupa igraju protiv šampiona Bajerna. Bavarci su poslednjeg dana prvenstva poraženi u Gelzenkirhenu od Šalkea sa 1:0.

Nemačku će u Intertoto kupu predstavljati tri kluba: Verder, Šalke 04 i Volfzburg. U prvu ligu već su se plasirali Frajburg i Keln, a za treće mesto u drugoj ligi bore se Ajntraht Frankfurt, Majnc 05 i Grojter Firt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve