Nova vest
Fudbal

Petak, 23.05.2003.

19:02

Partizan pobedom proslavio titulu,Mateus najavio pojačanja

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaleri Partizana završili su ovogodišnje prvenstvo pobedom 3:0 nad ekipom Javora iz Ivanjice.

Pred 3000 gledalaca, u revijalnom meču bez ikakvog takmičarskog karaktera dva gola postigao je Delibašić ( u 25. i 65.minutu), dok je konačan rezultat postavio Ognjanović 8 minuta pre kraja utakmice.

Pre početka meča predsednik fudbalskog saveza Srbije Nebojša Leković uručio je kapitenu Partizana Saši Iliću pehar za osvojenu titulu prvaka Srbije i Crne Gore. Crno-beli su tako sa  89 bodova ( trenutno 22 više od gradskog rivala Crvene zvezde) nadmoćno osvojili (odbranili) titulu, a nakon kraćeg odmora prema najavama iz Humske sledi veliki posao, jer se cilja plasman u Ligu šampiona.

Ovo je "crno-belima" 18. titula u istoriji i sedma u poslednjih 11 sezona, što ih čini najuspešnijim sportskim kolektivom nakon raspada SFRJ.

Trener fudbalera Partizana Lotar Mateus čestitao je svojim igračima osvojenu titulu, kao i svom prethodniku Ljubiši Tumbakoviću na "postavljanju temelja šampionskog tima". On je dodao da tim u narednom periodu "očekuju velika iskušenja i u domaćem prvenstvu i u Evropi".

"Mi znamo da moramo da dovedemo još neke igrače ukoliko želimo da postignemo naš cilj - ulazak u Ligu šampiona. Ko od igrača predstojeći odmor ne bude koristio da vredno radi, sam će biti kriv kad izgubi mesto u timu. Partizan u ovom trenutku pregovara sa nekim stranim fudbalerima sa zvučnim imenima, ali o tome će se govoriti tek kada oni potpišu", kazao je Mateus novinarima posle meča.

Pre utakmice, na platou ispred južne tribine stadiona Partizana, došlo je do sukoba izmedju dve suprotstavljene navijačke grupe Partizana koji je prekinut nakon intervencije policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve