Nova vest
Fudbal

Petak, 23.05.2003.

13:29

FK Rad: "Na nama je da pobedimo OFK"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Poslednje kolo prvenstva SCG u fudbalu biće prepuno važnih utakmica, koje odlučuju o plasmanu u Kup UEFA i opstanku u ligi. Od pet mečeva koji će imati uticaja na rasplet, verovatno se najinteresantniji igra na Banjici, gde Rad dočekuje OFK Beograd. Ulog za obe ekipe je veliki, OFK-u pobeda obezbeđuje treće mesto i verovatni plasman u Kup UEFA (pod uslovom da Crvena zvezda u finalu Kupa SCG pobedi Sartid), dok Rad mora da pobedi, da bi zadržao izglede za opstanak.

«Građevinari» su na konferenciji za štampu u petak najavili da očekuju treću uzastopnu pobedu pod komandom novog trenera Milana Milanovića. Milanović je istakao da je protivnik u odlučujućoj utakmici izuzetno neugodan, ali da Rad nema izbora.

«Pre desetak dana najavili smo da nam trebaju tri pobede za opstanak, dve smo ostvarili i ostaje nam samo OFK Beograd. Rešeni smo da pobedimo i učinićemo sve da to i ostvarimo. Međutim, protivnik nam je OFK Beograd, tim koji je treći na tabeli i igra odlično cele sezone».

Milanović veoma ceni «Romantičare» i smatra ih hitom prvenstva.

«To je mlada ekipa, veoma perspektivna. Imaju odličan napadački tandem, jedan igrač je brz, a drugi snažan, postižu mnogo golova. Međutim, ponavljam, sve zavisi od nas, i ja verujem da ćemo uspeti da ostvarimo neophodnu pobedu».

Kapiten tima sa Banjice Milan Martinović obećava da će igrači dati sve od sebe u poslednjem kolu.

«Teško je komentarisati činjenicu da smo došli u situaciju da u poslednjem kolu spašavamo sezonu. Pokušaćemo da ostvarimo ono što su mnogi smatrali nemogućim – da osvojimo 9 bodova u poslednja tri kola. Ostavićemo srce na terenu, i dokazati da je odnos igrača i uprave odličan, da je ekipa kvalitetna. Nadam se da će se konačno sa uspehom završiti ova teška sezona za naš klub».

Martinović je prokomentarisao i činjenicu da je u poslednja dva kola sa pozicije zadnjeg veznog igrača prebačen na mesto štopera.

«Pre odlaska u Španiju i u Španiji ja sam igrao na mestu levog štopera, pa mi ova situacija nije nova. Međutim, moram da kažem da bih u ovoj situaciji igrao na bilo kojem mestu, bio bih i golman ako je potrebno. Šef odlučuje na kom mestu igram, a moje je da odgovorim na postavljene zadatke».

U poslednjem meču sezone Milanović ne može da računa na Đukanovića i Stanića, koji imaju po dva žuta kartona. Zato će na levoj strani terena igrati Ljubinković. Uz to, veći broj igrača oseća lakše ili teže povrede.

«Ipak, mislim da će svi u subotu stisnuti zube, jer su svesni da nam od te utakmice zavisi cela sezona», rekao je Milanović.

Na kraju, trener «Građevinara» prokomentarisao je priče o mogućim neregularnostima u poslednjem kolu.

«Pre svega, meni je Rad na prvom mestu. Dalje, šta god da se desi na ostalim terenima, mi moramo da pobedimo, da bismo ostali u ligi. Uz to treba da nam na ruku ide i još neki rezultat sa preostalih mečeva. Ne želim da razmišljam o regularnosti. Svako treba da igra kako ume. Mi znamo da igramo fudbal i to ćemo raditi. Pokušaćemo da pobedimo OFK Beograd. Gledamo svoja posla i nadamo se da će nam se vratiti dobrim».

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve