Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.05.2003.

22:55

Liga šampiona: Milan - Inter 0:0

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gradski milanski derbi završen je bez pobednika, ali praktično i bez pravih prilika. Igrači Milana su se trudili da nekako stignu do vodjstva, ali su ispred sebe imali ekipu, koju kao da trenira Helenio Herera, a ne Hektor Kuper. Katanaćo koji su demonstrirali plavo-crni, posebno u drugom poluvremenu zaista je bio impresivan, mada svakako nimalo atraktivan za prepuni San Siro.

U prvom poluvremenu, prvi je zapretio Inter, kada se iznenada u odličnoj poziciji našao Alvaro Rekoba, koji gubi duel »1 na 1« sa Didom. U 15. minutu Ševčenko iskosa sa leve strane pokušava da spinom prevari Tolda, ali bez uspeha. U najlepšoj akciji utakmice, desetak minuta kasnije, posle duplog pasa Emrea i Krespa, lopta stiže do Konseisaoa na desnu stranu, ali njegov centaršut ne koristi Rekoba.

U drugom poluvremenu, Milan je bio znatno konkretniji, ali ne previše opasan. Prvo je Kaladze bezuspešno pokušao sa leve strane da pronadje Ševčenka, da bi nekoliko minuta kasnije, Ukrajinac bio u sjajnoj prilici. U poziciji iz koje je mogao da uputi šut ka Toldu, Ševčenko se odlučio da pronadje do tada »uhapšenog« Inzagija, ali je njegovu nameru prozreo Ivan Kordoba. Pokušali su nakon toga šutevima iz daljine da iznenade Tolda, Gatuzo, Sedorf i Seržinjo, ali nisu imali uspeha. Inter se odlično odbranio, a Toldu su sjajno asistirali Zaneti, Kordoba i Kanavaro. Inter je na »vrućem gostovanju« stigao do nerešenog rezultata, ali teško je reći da ima prednost pred revanš, jer se druga utakmica sledećeg utorka igra, logično, na istom stadionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve