Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.05.2003.

12:46

Stojković preti rigoroznim kaznama za nameštaljke u finišu

Izvor: B92, Blic

Autor:B92, Blic

Default images

Maj je najvažniji mesec za domaći fudbal jer se sada rešavaju mnoge prvoligaške dileme, odnosno veoma brzo ćemo saznati ko će i naredne godine igrati u eliti a ko će se vratiti u niži stepen takmičenja - kaže Dragan Stojković Piksi, predsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore.

Predsednik FSSCG Dragan Stojković uputio je poslednje upozorenje prvoligašima pred odigravanje utakmica poslednja 4 kola I upozorio  da se ne poigravaju s regularnošću takmičenja, jer će sve nepravilnosti biti rigorozno sankcionisane.

Učinili smo mnogo da se ovo prvenstvo završi regularno, a rezultati u Ivanjici, Nišu i Obrenovcu daju nam za pravo da verujemo da će se i u preostalim kolima igrati pošteno. Nećemo, međutim, da se opuštamo, jer nisam lud da kažem da je u našoj Prvoj ligi sve med i mleko. Sumnji je uvek bilo i biće ih, i zato klubove, od kojih očekujem najveći stepen odgovornosti, upozoravam da paze šta rade jer će sve utakmice biti pod lupom. Pratićemo kako se mečevi odvijaju i kako se igrači ponašaju na terenu. Ukoliko bude potrebno, kažnjavaćemo i u poslednjem kolu. Meni je najvažnije da sudije nisu umešane u mutne poslove i da one direktno ne utiču na rezultate. Po završetku šampionata tražićemo izveštaje od svih takmičarskih organa da bismo dobili kompletnu sliku o šampionatu, tako da ćemo i tom prilikom moći da vidimo kome odgovara nenormalno stanje u našoj ligi" - rekao je Stojković.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore pokušao je da uporedi domaći šampionat sa ostalim prvenstvima u Evropi.

Prvenstvo stare Jugoslavije bilo je možda među tri najbolja u Evropi, ali sada smo daleko od tog nivoa. Mislim da imamo kvalitet, ali problem je novac. Naši klubovi nisu u stanju da plaćaju i dovode skupa pojačanja”.

Pored regularnosti domaće lige, fudbalsku javnost sigurno najviše interesuje šta će se dogoditi sa suspendovanim Azerbejdžanom, jer bi plavi 11. juna trebalo da igraju s njima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2004. godine. Situacija oko ovog meča je veoma komplikovana jer se stanje u Azerbejdžanu ne popravlja…“Očekujem rasplet do kraja nedelje zato što bar mesec dana pre zakazanog termina moramo da znamo da li se meč igra ili ne. Podjednako nam je važna prijateljska utakmica sa Engleskom u Lesteru 3. juna, jer ćemo nastaviti seriju jakih mečeva, kao i kvalifikacioni susret sa Fincima 7. juna u Helsinkiju” - tvrdi Dragan Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve