Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.05.2003.

18:02

Kapelo:"Juventus treba da napadne u Madridu"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Bivši trener madridskog Reala Fabio Kapelo posavetovao je Juventus da sutra ne igra defanzivno u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona protiv te španske ekipe, prenela je u ponedeljak italijanska štampa.

Trener Rome, koji je osetio slast evropske slave sa Milanom i koji je sa Realom 1997. godine osvojio titulu u Primeri, izjavio je za italijanski sportski dnevnik "Gazeta delo Sport" da odbrana "kraljevskog kluba" može da se nadigra i dodao da veruje da će greška biti ako Juventus odluči da se brani na "Santijago Bernabeu".

"Ako njihovu odbranu napadnete brzinom, oni su ranjivi. Ono što nikako ne smete da dozvolite, to je prostor njihovim zvezdama da igraju. Morate da ih pritiskate po celom terenu, ali da ne prestajete sa svojom igrom, jer na 'Bernabeu' ako zatvorite radnju gotovi ste", rekao je Kapelo, čija se Roma u prvoj fazi Lige šampiona takmičila sa Realom u grupi.

Kapelo je dodao da u Madridu nikako ne smete da pomislite da ste sigurni ako povedete, jer tada pravite veliku grešku, pošto Real za svega nekoliko minuta može potpuno da preokrene rezultat.

"Ipak (trener Juventusa Marčelo) Lipi to sve zna, jer je on odličan trener i ne treba mu savet", zaključio je Kapelo.

Defanzivni problem Madriđana pokazao se na dramatičan način u subotu, kada je "kraljevski klub" na "Bernabeu" ponizila Majorka, savladavši ih čak sa 5:1, ali Kapelo upozorava da taj rezultat može da učini mnogo težim zadatak Juventusa u prvom polufinalnom meču.

"Taj poraz Reala možemo da tretiramo kao psihološku prednost Juventusa, medjutim, ja smatram da to nije dobar znak za torinsku ekipu. Real je probuđen i sutra će u duel ući mnogo jače i sa mnogo više koncentracije", kazao je Kapelo, dodavši da Juventus ne sme da ima "iluzije" da igra protiv ekipe koja je u poteškoćama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve