Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.05.2003.

16:49

Borac Čačak, Napredak Kruševac i Kom Zlatica prvoligaši

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šest kola pre kraja takmičenja u drugim ligama Srbije i Crne Gore praktično su poznata tri kluba koji će od jeseni igrati među prvoligašima.

U grupi Zapad Borac iz Čačka je, posle derbija u Gornjem Milanovcu, zadržao prednost od devet bodova ispred Metalca i Mačve iz Šapca, tako da će Čačani, najverovatnije, još jednom postati prvoligaši.

Na Istoku nije bilo velike borbe. Kruševački Napredak je rano stekao veliku prednost u odnosu na konkurentaže, vremenom je uvećavao i sada, šest kola pre kraja, ima sedamnaest bodova više od Beograda i Timoka iz Zaječara.

U grupi Jug pre sezone ulogu favorita dobila je podgorička Budućnost, čije odsustvo iz prve lige nikada nije trajalo ovoliko dugo, ali će novi prvoligaš biti Kom iz podgoričkog predgrađa Zlatice. Drugi je Bokelj iz Kotora, a Budućnost treća, sa 16 bodova manje od Koma.

Najinteresantnije je na Severu. Budućnost iz Banatskog Dvora više nije na prvom mestu, posle remija Dvorana u Veterniku i pobede Mladosti iz Apatina na Novom Beogradu protiv Radničkog, dve ekipe su izjednačene, Apatinci imaju bolju gol razliku, a svi međusobni dueli završeni su bez pobednika (1:1, 1:1, 0:0). Ako Apatinci i Dvorani budu izjednačeni i posle 33. kola igraće dve utakmice i tako odlučiti da li će se Mladost vratiti ili Budućnost prvi put plasirati u Prvu ligu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve