Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.05.2003.

15:38

Još jedan "klasik": Real dočekuje Juventus

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaleri španskog Real Madrida i italijanskog Juventusa sastaju se u utorak u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona Evrope.

Madridski tim, koji brani titulu šampiona Evrope, pokušaće da spasi čast španskog fudbala. U završnici ove sezone, madirdjani se nalaze u društvu tri italijanska kluba, a prva prepreka je Juventus. Iza Madridjana je najubedljivi ligaški poraz. Majorka ih je na "Barnabeu" bukvalno ponizila, savladvši ih sa čak 5:1.

Do polufinala Lige šampiona Real je došao pobedom nad Mančester Junajtedom od 6:5, ukupno u dve utakmice. Prvi meč u potpunosti je pripao Realu (3:1), dok je drugi bio praznik fudbala, sa nešto efikasnijim Englezima (3:4).

U utakmici protiv Majorke u subotu, Real Madrid nije ličio na tim koji je prikazao fudbal kakav je vidjen protiv Mančestera.

Uprkos svemu tome, devetostruki pobednici evropskih kupova i dalje su uvereni da će izboriti povratak u Mančester, gde će se igrati finalni meč ovogodišnje Lige šampiona.

"Poraz od Majorke neće učiniti da se plašimo meča sa Juventusom", izjavio je vezni igrač Reala Zinedin Zidan, koji je igrao za Juventus. "Mi ćemo izaći da igramo onako kako to uvek činimo. A to znači da ćemo igrati dobar fudbal".

Madridski tim će u utorak nastupuiti bez Raula, koji se oporavlja od operacije slepog creva, ali je i bez njega napadačka snaga trenera Visentea del Boskea veoma ubedljiva.Ronaldo, koji je postigao tri gola u drugoj utakmici sa Mančesterom, ponovo će sutra predvoditi napad "kraljevskog kluba". Uz njega se mogu naći Fernando Morijentes ili Guti ili Havijer Portiljo.

Sa druge strane, Juventus je će igrati na “Santiago Bernabeu” rasterećen teških utakmica i neizvesnosti u finišu nacionalnog šampionata. Juve ima osam bodova u prednosti nad drugoplasiranim Interom, tri kola pre kraja. Trener Marčelo Lipi moraće da zameni Paola Montera, Edgara Davidsa i Alesija Takinardija, pošto su svi kažnjeni zbog kartona u četvrtfinalnom meču protiv Barselone.

Odsustvo Montera pokriće Mark Julijano, ali će zato "rupe" u veznom redu biti malo teže popuniti. Igor Tudor i Antonio Konte mogli bi biti direktna zamena, ali je moguće da će se Lipi opredeliti za Alesandra Birindelija ili Djanluklu Pesota kao posebne pratnje Zinedina Zidana.

I sam Lipi bio je, kao i svi ostali, iznanadjen porazom Reala od Majorke, ali ne želi da iz te utakmice izvodi zaključak.

"...Ovako nešto je moguće pred veoma važne mečeve. Tim koji je u vrhunskoj formi ne gubi sa 1:5 kod kuće, ali ne treba gajiti iluzije", rekao je Lipi.

U drugom polufinalu, u sredu se sastaju Milan i Inter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve