Nova vest
Fudbal

Subota, 23.11.2002.

20:34

Seria A: Pobeda Milana u gradskom derbiju

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Milana pobedili su Inter rezultatom 1:0 u derbiju 11. kola Serije A. Strelac pobedonosnog gola u 253. duelu gradskih rivala bio je Brazilac Seržinjo u 15. minutu.

U prvom poluvremenu vidjena je prilično izjednačena igra i velika borba na sredini terena. Prvu priliku za Inter imao je Kristijan Vijeri u 10. minutu, ali je bio neprecizan posle centaršuta Konseisaa. Sa druge strane Sedorf je ubrzo zapretio ali je njegov šut blokiran, da bi sjajni Rivaldo u nastavku akcije šutirao preko gola. U 15. minutu Milan je poveo golom Seržinja sa 10-ak metara, kada je Brazilac, posle odlične asistencije Rivalda, prošao pored golmana Tolda i poslao loptu u prazan gol. Sledeći šansu imali su fudbaleri Intera, kada je Rekoba šutirao glavom sa 10 metara, ali je Dida odbranio. Do kraja poluvremena, Inter nije imao značajnijih prilika, dok je Seržinjo propustio priliku da postigne drugi gol, posle odličnog dodavanja Inzagija.

U nastavku meča Milan je pružio bolju igru, igrali su mnogo agresivnije, ali bez većih prilika. Najveći šansu za izjednačenje propustio je Vijeri, kada je neometan, sa 5 metara, šutirao preko gola. U finišu meča Inter je krenuo ofanzivnije, što je stvorilo više prostora za kontranapade Rivalda i Ševčenka, koji u drugom poluvremenu zamenio Inzagija. U 90. minutu Kaladze je odlično šutirao volej udarcem sa 10-ak metara, ali je Toldo odbranio, tako da je ostalo 1:0.

Milan se ovom pobedom izjednačio na vrhu tabele sa Juventusom, dok je Interu ovo treća uzastopna utakmica bez pobede i sada se nalaze na 3. mestu.

Juventus i Bolonja odigrali su nerešeno 1:1 u prvom meču 11. kola. Gosti su poveli golom Djuzepea Sinjorija iz penala u 65. minutu. Bod torinskom klubu doneo je Marko Julijano u 86. minutu. 

Juventus – Bolonja 1:1
(Julijano 86, Sinjori 65 p.)
Milan – Inter 1:0
(Seržinjo 15)

Nedelja:
Kijevo - Empoli (15.00)
Pjaćenca – Torino
Breša - Udineze
Redjina – Atalanta
Parma - Roma
Peruđa - Komo
Lacio – Modena (20.30)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve