Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.11.2002.

18:35

Navijači Rome demonstrirali ispred FS Italije

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Nekoliko stotina navijača Rome demonstriralo je danas ispred Fudbalskog saveza Italije u Rimu u znak protesta protiv "nepravednog tretmana" koji fudbalske vlasti imaju prema tom klubu.

Demonstranti su mahali zastavama i uzvikivali uvrede, a protest je trajao nekoliko sati i blokirao je saobraćaj. Demonstracije predstvaljaju produžetak tenzija između fudbalskog saveza i rimskog kluba.

Savez je u utorak kaznio defanzivca Rome Džonatana Zebinu jednom utakmicom zabrane igranja zato što je učestvovao u tuči posle subotnje utakmice sa Interom, koja je završena nerešeno 2:2.

Trener "vučice" Fabio Kapelo izrazio je u intervjuu posle utakmice mišljenje većine navijača Rome, kada je optužio sudiju Salvatorea Rakalbuta da je prečesto kažnjavao njegov tim.

Inter je izjednačio krajem utakmice i to posle spornog kornera koji je Rakalbuto dosudio milanskom timu. U toku utakmice navijači i igrači bili su vidno iznervirani kada je Antonio Kasano dobio žuti karton zbog protesta.

Kapelo je u istom intervjuu rekao i da se slaže sa predsednikom Rome Fabiom Kapelom koji je optužio fudbalske vlasti da sa Milanom, Juventusom i Interom učestvuju u zaveri protiv Rome.

Predsednik Rome Sensi je prošlog meseca suspendovan na nedelju dana zbog oštrih izjava, a neki sportski novinari i navijači obrazložili su taj potez namerom da fudbalska liga spreči vlasnika Rome da učestvuje na sastancima predsednika timova Serije A.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve