Navijači Rome demonstrirali ispred FS Italije

Izvor: B92, Beta
Podeli

Nekoliko stotina navijača Rome demonstriralo je danas ispred Fudbalskog saveza Italije u Rimu u znak protesta protiv "nepravednog tretmana" koji fudbalske vlasti imaju prema tom klubu.

Demonstranti su mahali zastavama i uzvikivali uvrede, a protest je trajao nekoliko sati i blokirao je saobraćaj. Demonstracije predstvaljaju produžetak tenzija između fudbalskog saveza i rimskog kluba.

Savez je u utorak kaznio defanzivca Rome Džonatana Zebinu jednom utakmicom zabrane igranja zato što je učestvovao u tuči posle subotnje utakmice sa Interom, koja je završena nerešeno 2:2.

Trener "vučice" Fabio Kapelo izrazio je u intervjuu posle utakmice mišljenje većine navijača Rome, kada je optužio sudiju Salvatorea Rakalbuta da je prečesto kažnjavao njegov tim.

Inter je izjednačio krajem utakmice i to posle spornog kornera koji je Rakalbuto dosudio milanskom timu. U toku utakmice navijači i igrači bili su vidno iznervirani kada je Antonio Kasano dobio žuti karton zbog protesta.

Kapelo je u istom intervjuu rekao i da se slaže sa predsednikom Rome Fabiom Kapelom koji je optužio fudbalske vlasti da sa Milanom, Juventusom i Interom učestvuju u zaveri protiv Rome.

Predsednik Rome Sensi je prošlog meseca suspendovan na nedelju dana zbog oštrih izjava, a neki sportski novinari i navijači obrazložili su taj potez namerom da fudbalska liga spreči vlasnika Rome da učestvuje na sastancima predsednika timova Serije A.

strana 1 od 2 idi na stranu