Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.11.2002.

13:06

Večeras (20.45) Francuska – Jugoslavija

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalske reprezentacije Francuske i Jugoslavije sastaće se večeras u prijateljskoj utakmici u Parizu. Kako će "plavi" proslaviti jubilej - 600. po redu duel na internacionalnoj sceni videćemo večeras od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Sen Deni". Najavljeno je da će plavi igrati u formaciji 3-5-2. Na poslednjem treningu pred današnju utakmicu na golu je bio sada već standardni Dragoslav Jevrić. U odbrani su igrali Vidić, Mihajlović i Krstajić. U prvih 11 se nalazio i Ognjen Koroman, koji igra u Rusiji, pored koga su u srednjem redu bili još Duljaj, Dragutinović, Stanković i Djordjević. U napadu će najverovatnije igrati Darko Kovačević i Savo Milošević ili Mateja Kežman. Selektor Dejan Savićević rekao je da neće menjati taktiku koja je “plavima” donela 4 boda iz prve dve utakmice u kampanji za EURO 2004.

Francuzi će biti bez Vijere i Zidana a očekuje se sledeći sastav “trikolora” – Bartez, Tiram, Galas, Desai, Breše, Makelele, Karije, Peti, Viltor, Anri i Marle.

Prema najavama iz Pariza na stadionu će biti i oko 5.000 naših ljudi. Cene ulaznica kreću se od 15 do 60 evra.

Francuski mediji poklanjaju veliku pažnju večerašnjem duelu, ističući da tim mora doći do pobede i bez povredjenog Zinedina Zidana, prve zvezde francuskog tima, bez koga su uvek teško dolazili do pobede.

Vodeći francuski sportski dnevnik "L’Ekip" posvetio je šest strana večerašnjem duelu, a cele dve strane posvećene su portretima i intervjuima sa selektorom Dejanom Savićevićem i predsednikom Fudbalskog saveza Jugoslavije Draganom Stojkovićem. Savićević je istakao da je Francuska izraziti favorit i da je još uvek jedna od vodećih fudbalsih nacija u svetu. Francuske novinare je, medjutim, najviše zanimalo zašto u tim opet nije pozvan centarfor Strazbura Danijel Ljuboja.

Jugoslovenski selektor je takvu odluku obrazložio činjenicom da u selekciji "plavih" ima mnogo kvalitetnih napadača i da nije želeo da mladi igrač u Francuskoj sedi na klupi za rezervne igrače. Stojković je pričao o propasti Ju-fudbala u poslednjoj deceniji i o svojim planovima za budućnost FSJ-a. On je istakao da su mu Francuzi uzor i inspiracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve