Predstavljeni logo i slogan Svetskog prvenstva 2006.

Izvor: B92, Beta
Podeli

U Nemačkoj je u utorak predstavljen zvanični logo i slogan Svetskog fudbalskog prvenstva koje će se 2006. godine održati u toj zemlji.

Na logu šampionata, nasmejani likovi u dva kruga, plavom i narandžstom, uz isto tako veseo lik u zelenom krugu broja šest, pozivaju svet na zabavu koju će predstavljati SP 2006. godine. U četvrtom, takodje zelenom krugu, je stilizovan crtež pehara namenjenog svetskom prvaku.

"Amblem ukazuje na našu filozofiju, a to je da želimo da pozovemo svet na slavlje u srcu Evrope", rekao je potpredsednik organizacionog komiteta Fedor Radman.

Slogan glasi "Prijatelji pozivaju svet", a obećava ljudima da će se u Nemačkoj osećati kao kod kuće.

"Slogan povezuje našu otvorenost prema svetu i fudbalu", kazao je potpredsednik organizacionog komiteta zadužen za komunikacije Volfgang Nersbah. "Logo je neobičan, zabavan i emotivan", ocenio je on. Predsednik Organizacionog komiteta Franc Bekenbauer, koji je bio kapiten šampionske reprezentacije Zapadne Nemačke 1974. godine, rekao je da će SP 2006. godine biti potpuno novo iskustvo, imajući u vidu ujedinjenje Istočne i Zapadne Nemačke 1990. godine.

Predstavljanje logoa je organizovano na stadionu Šalkea, na kome će Nemačka u sredu igrati prijateljski meč sa Holandijom, ekipom koju je pobedila sa 2:1 u finalu SP 1974. godine u Minhenu.

strana 1 od 2 idi na stranu