Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.11.2002.

09:11

Santini:"Ne razumem ga i razočaran sam"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor francuske fudbalske reprezentacije Žak Santini izjavio je u utorak da je duboko razočaran odlukom napadača Nikolasa Anjelke da odbije poziv za sutrašnji prijateljski meč sa Jugoslavijom.

"Kao prvo, ne razumem ga, a drugo, zaista sam razočaran tom njegovom odlukom", izjavio je Santini na konferenciji za novinare u trening kampu u Klerfontenu, u blizini Pariza.

Podsetivši da je Anelka saopštio svoj stav u nedelju uveče, Santini je dodao da se nadao da će taj igrač doći u Klerfonten da razjasne situaciju.

"Ali, on se nije potrudio da pozove mene ili bilo kog člana stručnog štaba. Do ovog trenutka nisam dobio nikakve vesti od njega", kazao je selektor.

Santini je pozvao Anjelku u reprezentaciju nakon što se povredio Sidni Govu, napadač Olimpika iz Liona. Anjelka, koji igra za engleski Mančester Siti, došao je u Pariz u nedelju uveče i saopštio novinarima da odbija poziv, jer oseća da ga je selektor uvrstio u spisak pod pritiskom, a ne zato što stvarno želi.

Anjelka nije igrao za Francusku od remija sa Rusijom (0:0), 17. aprila ove godine.

Santini je informisao Francuski fudbalski savez o situaciji još juče, nakon čega je u Engleski savez poslat zahtev za kažnjavanje Anelke sa dva meča suspenzije.

"Francuski savez je pokazao svoj autoritet u ovom slučaju. Bili su veoma jasni. Nije na meni da kažem šta mora da se uradi. Čak me niko nije ni pitao za mišljenje", rekao je Santini.

Umesto Anjelke, selektor je pozvao igrača srednjeg reda Lensa Daniela Moreiru.

Na pitanje o budućnosti Anjelke u reprezentaciji, Santini nije želeo da odgovori.

"U ovom trenutku razmišljam samo o sutrašnjem meču protiv Jugoslavije. Situaciju sa igračima razmatraćemo kasnije", kazao je Žak Santini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve