Nova vest
Fudbal

Subota, 16.11.2002.

18:45

Bik zvani Bekam i kravica Poš

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Imena kapitena engleske fudbalske reprezentacije Dejvida Bekama i njegove supruge, poznate pevačice Viktorije, postala su interesantna britanskim farmerima, koji sve česće tako nazivaju svoje krave.

Poš
(nadimak Viktorije Bekam iz vremena benda Spice Girls) i Kajli su zamenili uobičajena imena krava kao što su bila "Dejzi" ili "Merigold", dok je Bekam postalo popularno ime za bika.

Ispitivanjem koje je obuhvatilo oko 200 farmera, došlo se do zaključka da se stara imena još uvek koriste, ali da se sve češće ove životinje nazivaju po popularnim pevačima, sportistima, kao i članovima britanske kraljevske porodice.

Pored Bekama i njegovog sina Bruklina, pevačica Kajli Minog, princ Čarls i njegova ljubavnica Kamila, takodje dobijaju svoje stado.

"Ovih dana, 'Merigold', 'Blubel' i 'Beterkap' takmiče se sa 'Kajli' i 'Poš'”, rekao je predsednik Udruženja britanskih farmera Tim Benet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve