Nova vest
Fudbal

Subota, 16.11.2002.

17:15

Ronaldo igrač godine u izboru francuskog Ons-a

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Brazilski napadač Ronaldo proglašen je u petak za fudbalera godine, u izboru francuskog magazina "Ons" i tako nasledio svog saigrača iz Real Madrida Zinedina Zidana.

Jedan od najpoznatijih sportista današnjice, koji je početkom sezone došao iz Intera u madridski klub za 45 miliona evra, pokazao je šta može na prošlom Svetskom prvenstvu.

"Osvojiti Svetski kup i biti najbolji strelac, to je nagrada sama po sebi. Veoma sam zadovoljan zbog toga", rekao je Ronaldo novinarima posle treninga u petak, i dodao da je za njega priznanje francuskog magazina veoma važno, jer dolazi posle dvogodišnje pauze zbog povreda.

Brazilski reprezentativac, koji je "pokupio" sve nagrade 1997. godine, opet je jedan od kandidata za osvajanje "Zlatne lopte", ali i za "Fudbalera godine", kojeg određuje Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

Ronaldo je ovog puta malo govorio o protivnicima Real Madrida u grupi C Lige šampiona, odnosno o Milanu, Borusiji iz Dortmunda i moskovskoj Lokomotivi.

"Biće interesantno i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da se kvalifikujemo za završnicu", rekao je popularni Brazilac.

Na pitanje kako se oseća što će se opet pojaviti na San Siru, gde je igrao dok je bio u Interu, napadač Reala je odgovorio da voli da igra na svakom terenu, pa i na milanskom stadionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve