Nova vest
Fudbal

Subota, 16.11.2002.

16:19

Češki mediji: Odlučio prvi gol

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Češka sportska štampa u petak izražava zadovoljstvo zbog pobede praške Slavije nad beogradskim Partizanom u revanš-meču drugog kola Kupa UEFA, ali istovremeno hvali obe ekipe za prikazanu igru.

Mediji u Češkoj navode da su Partizan i Slavija prikazali "atraktivan fudbal sa mnoštvom sjajnih kombinacija u kojima su napadi nadirali sa svih strana terena".

Pobedom od 5:1, posle produžetaka i sa igračem više, Slavija je eliminisala Partizan iz daljeg takmičenja. U prvom meču u Beogradu Partizan je pobedio sa 3:1.

Među češkim ljubiteljima fudbala vlada zadovoljstvo, jer se na Beograđane gledalo kao na vrlo neprijatnog suparnika u Kupu UEFA, i zato je rezultat 5:1 u korist Slavije prijatno iznenađenje za sportske komentatore.

Strelac dva gola na sinoćnjoj utakmici, napadač Slavije Štjepan Vahoušek rekao je za "Pravo" da je Partizan tim koji je opasan i kada na terenu ima samo 10 igrača.

"Beogradski Partizan je jak tim, ima odlične fudbalere, i mi smo se zaista namučili da pobedimo. Verovatno nam je malo pomoglo i isključenje (Branimira) Bajića, ali Jugosloveni su bili opasni i sa deset igrača", rekao je Vahoušek.

Komentatori i igrači Slavije se slažu u oceni da je odlučujući bio prvi gol postignut na samom početku utakmice.

"Realizacijom prve šanse u 11. minutu pritisli smo rivala od samog početka utakmice tako kako smo hteli - da počne da igra nervozno. Igračima sam posle toga samo ponavljao da budu strpljivi, da će golovi doći", rekao je za dnevnik "Mlada Fronta Dnes" trener Slavije Miroslav Beranek.

Fudbaleri Slavije u petak preko medija posebno zahvaljuju navijačima, jer iako je stadion na Strahovu bio poluprazan sa jedva nešto više od 8.500 gledalaca, uspeli su da stvore atmosferu, koja je domaće igrače ponela, kao da je stadion bio pun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve