Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.10.2002.

15:16

Određeni igrači za mečeve sa Italijom i Finskom

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije, Dejan Savićević, saopštio je spisak igrača za utakmice protiv Italije i Finske koje se igraju u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2004. godine. Na spisku se nalaze:

golmani: Jevrić i Žilić

odbrambeni i spoljni igrači: Njeguš, Koroman, Vidić, Mirković, Mihajlović, Krstajić, Stefanović, Dragutinović.

igrači sredine terena: Stanković, Djordjević, Trobok i Duljaj

i napadači: Mijatović, Milošević, Kežman i Kovačević.

Dodatna četiri igrača Savićević će odrediti večeras. Reprezentacija se okuplja u ponedeljak, a treniraće u sportskom centru “Teleoptik”. Savićević je izjavio da je odustao od radikalnih poteza posle debakla u Pragu, jer su, kako kaže “igrači popravili formu”. 

Komentarišući predstojeće duele na startu kvalifikacija, selektor “plavih” je najavio igre na pobedu:

“Italijani imaju jaku reprezentaciju i bez obzira na neke najave da neće igrati njihovi povredjeni napadači, mi moramo da budemo maksimalno spremni. Očekujem u njihovom špicu Totija iza Inzagija i Del Pjera. Oni uglavnom igraju 3–4–1-2 , jer su im odbrana i napad jači deo tima u odnosu na sredinu terena. Ne smemo se unapred predatiprotiv Italijana niti potceniti Fince. Na Fince mnogi zaboravljaju, što nije dobro, jer i oni igraju odlično. Smatram da na oba meča treba da idemo na pobedu, jer naš cilj je poznat, a to je plasman na Evropsko prvenstvo u Portugalu”, rekao je Savićević.

On u ponedeljak putuje u Zagreb na oproštaj Zvonimira Bobana, tako da će prvi trening odraditi njegovi pomoćnici.
Meč protiv Italije igra se u subotu u Napulju od 20 časova i 45 minuta, dok se utakmica protiv Finske igra 16. oktobra na stadionu Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve