Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.10.2002.

15:03

Sartid - Ipsvič 0:1 (update)

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri smederevskog Sartida eliminisani su iz kupa UEFA posle poraza od Ipsviča (1:0) u revanš meču 1. kola najmasovnijeg evropskog takmičenja. Englezi su tako, golom Markusa Benta u 9. minutu, zabeležili pobedu u gostima i sa ukupnih 2:1 prošli u drugi krug kupa UEFA.

Prvu šansu na meču imao je Boris Vasković, kada je posle asistencije kapitena Gorana Bogdanovića šutirao pored golmana Endija Maršala i pogodio stativu. Samo nekoliko minuta kasnije, posle centaršuta Finidi Džordža, Markus Bent je fauliran u šesnaestercu Smederevaca od strane Dragana Kizića, posle čega je sudija svirao penal za gostujuću ekipu. Bent je preuzeo odgovornost i lako savladao golmana Žilića.

Do kraja poluvremena Sartid je imao nekoliko prilika, od kojih je najbolju propustio Savić, kada je posle njegovog šuta Džejmi Klapam izbacio loptu sa gol linije. Smederevci su tada protestvovali smatrajući da je lopta prešla gol liniju, ali sudija nije reagovao.

U nastavku meča igrači Sartida jalovo su napadali, bez ideje, a zakazale su glavne poluge napada Miroslavljević i Zečević. U tom delu meča gosti su imali nekoliko velikih prilika za gol, ali što zbog nedostatka koncetracije, što zbog odličnog golmana Sartida Dragana Žilića rezultat nije bio veći u korist Ipsviča. Poslednju priliku za izjednačenje imao je Djokić, ali je njegov šut sa desetak metara bio neprecizan.

Utakmica je odigrana pred više od 10.000 gledalaca, medju kojima je bilo i nekoliko stotina navijača Ipsviča.

Analizirajući za B92 ispadanje iz Kupa UEFA, kapiten Goran Bogdanović, koji je zbog nezalečene povrede ranije napustio teren, istakao je kako su Englezi iznenadili Smederevce:

"Mislim da je Ipsvič odigrao, za nas, iznenadjujuću utakmicu jer ih nismo očekivali u takvom izdanju. Odigrali su sjajno sa tehničke strane, dobri su im bili pasovi od noge do noge, trčali su mnogo brže nego u prvom meču i dosta promenili sastav u odnosu na onaj od pre dve nedelje. Kod nas je došlo do izražaja i to neiskustvo, koje nas je, ispostavilo se, skupo koštalo. Medjutim, ne treba da žalimo već da čestitamo protivniku, koji nas je nadigrao i zasluženo pobedio", rekao je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve