Nova vest
Fudbal

Nedelja, 08.09.2002.

09:16

Vlada Italije garantuje pocetak sezone 14. septembra

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Zabrinuti fudbalski navijaci u Italiji danas su dobili umirujucu poruku da ce nova sezona ipak poceti naredne nedelje, kako je ranije najavljeno.

"Imam dobru vest u vezi sa novom fudbalskom sezonom. Verujem da ce ona poceti narednog vikenda - 14. i 15. septembra", izjavio je italijanski ministar komunikacija Mauricio Gaspari.

Navijaci u Italiji vec su bili zabrinuti da ce sezona ponovo biti odlozena, posto se grupa, uslovno receno, manjih klubova jos nije dogovorila oko televizijskih prenosa utakmica i zapretila da ce zatraziti jos jedno, dvonedeljno odlaganje pocetka sezone.

Prvenstvo je trebalo da pocne 1. septembra, ali je zbog tog spora pocetak odlozen za dve nedelje.

Posle intervencije predsednika Rome Franka Sensija izgleda da je dogovor izmedju tih klubova sa televizijskim stanicama na pomolu.

Sensi je posle pregovora izjavio: "Kompromis je postignut i spremni smo za pocetak".

Prema nekim informacijama, klubovi Roma, Inter, Juventus i Milan pristali su da se odreknu dela svojih prihoda od televizijskih prenosa u korist grupe od osam manjih klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve