Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.08.2002.

23:28

Portugal ce biti spreman za 2004.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Predsednik Organizacionog odbora Evropskog prvenstva 2004. godine u Portugalu, Zilberto Madail izjavio je danas da ce svi stadioni biti zavrseni u planiranom roku uprkos finansijskim problemima organizatora.

"Ukoliko se ne dogodi nesto nepredvidjeno, uveren sam da ce svih 10 stadiona biti zavrseno prema planu do kraja septembra 2003. godine i da ce sve biti na vreme spremno za pocetak Evropskog prvenstva", rekao je na konferenciji za novinare Madail.

Portugalska vlada odbila je nedavno zahtev predsednika Organizacionog odbora da pruzi jacu finansijsku podrsku klubovima, koji grade i renoviraju stadione.

Planirani troskovi izgradnje i rekonstrukcije objekata za Evropsko prvenstvo iznose 550 miliona evra, a portugalska vlada se obavezala da ce obezbediti cetvrtinu potrebnih sredstava.

Portugal je jedna od najsiromasnijih clanica Evropske unije, a vlada te zemlje suocena je sa mogucim sankcijama zato sto je prosle godine prekoracila dozvoljeni budzetski deficit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve