Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.08.2002.

20:28

Rusenje Vemblija za mesec dana

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Cuveni fudbalski stadion, ponos Engleske - Vembli - bice konacno srusen sledeceg meseca, gotovo dve godine nakon sto je zatvoren zbog rekonstrukcije. Predstavnik Fudbalske asocijacije Engleske (FA) Adam Krozije izjavio je danas da bi finansijska konstrukcija za nov stadion, trebalo da bude zatvorena u naredna dva meseca.

Tokom Svetskog fudbalskog prvenstva, FA je potpisala ugovor sa nemackom "Vestdojce Landesbank" o kreditu od oko 600 miliona dolara za izgradnju novog stadiona.

"Pred nama je dugacak i tezak put, ali, za sada, sve tece u redu. Bilo je sitnih problema zbog obimne papirologije i ugovora koji su morali da budu potpisani. Nadamo se da cemo sve srediti u naredne dve nedelje", izjavio je Krozije.

Ako izgradnja novog stadiona bude tekla bez problema, Vembli ce moci da bude koriscen od 2005. godine.

Vembli je zatvoren oktobra 2000. godine. Na tom sportskom objektu odigrane su mnoge cuvene fudbalske utakmice, kao i Svetsko prvenstvo 1966. godine, koje je za Engleze itekako znacajno posto je tada osvojena titula prvaka sveta.

Novi stadion na mestu starog, bio je i udarni argument Engleske za kandidaturu za organizaciju Svetskog prvenstva 2006. godine. Medjutim, kada je organizacija tog sampionata poverena Nemackoj, mnogi investitori su se povukli iz posla i svi pocetni planovi su pali u vodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve