Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.08.2002.

20:24

Liga sampiona: Barsa, Kijev i Lokomotiva prosli

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Spanski fudbalski klub Barselona pridruzila se danas timovima koji su obezbedili ucesce u Ligi evropskih sampiona.

Barselona je veceras kao gost savladala Legiju iz Varsave sa 1:0 u revans mecu treceg kola kvalifikacija Lige sampiona. U prvom mecu pre dve nedelje bilo je 3:0 za katalonsku ekipu.

Jedini gol na vecerasnjoj utakmici postigao je Gaizka Mendijeta iz penala u 68. minutu.

Ranije danas u Ligu sampiona plasirali su se i Dinamo iz Kijeva i Lokomotiva iz Moskve.

U revans utakmicama treceg kola kvalifikacija Lige sampiona, Dinamo je pobedio Levski iz Sofije sa 1:0, dok je Lokomotiva igrala nereseno 3:3 sa austrijskim Gracom, ali se zahvaljujuci pobedi u prvom mecu od 2:0 plasirala u najjace klupsko takmicenje u Evropi.

Pred oko 16.000 svojih navijaca, Dinamo iz Kijeva dosao je do pobede golom Florina Cernata u 41. minutu. U prvoj utakmici bilo je takodje 1:0 za ukrajinsku ekipu.

Najbolju priliku za izjednacenje u vecerasnjoj utakmici Levski je imao u 70. minutu, ali je golman Dinama odbranio penal.

Plasman Dinama u Ligu sampiona na stadionu je proslavio i predsednik Ukrajine Leonid Kucma, a u Kijevu je bilo i vatrometa.

U Moskvi, Lokomotiva je igrala nereseno sa austrijskim Gracom 3:3, ali se plasirala u Ligu sampiona zahvaljujuci ukupnom rezultatu.

Vec u 6. minutu Lokomotiva je povela golom Sergeja Ignasevica da bi na 2:0 povecao Vadim Jevsejev u 32. minutu. Pet minuta kasnije smanjuje Ilko Naumoski, ali u 45. minutu Lokomiotiva ponovio ima dva gola prednosti zahvaljujuci autogolu Jirgena Hartmana. U drugom poluvremenu, ofanziva gostiju koji vec u 48. minutu smanjuju na 3:2 zahvaljujuci Mariju Bazimi, da bi konacan rezultat postavio Rene Ofhauzer u 63. minutu.

U prvoj utakmici bilo je 2:0 za Lokomotivu.
U utorak je odigrano 5 revans utakmica kvalifikacija za Ligu sampiona, a ucescu u najjacem klupskom takmicenju izborili su Bajern, Mancester Junajted, Inter, Fajenord i Rasing Genk. Ostalih 8 ucesnika znacemo u sredu uvece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve