Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.08.2002.

23:34

Kvalifikacije za kup UEFA :Kairat - C.Zvezda 0:2 (izjave)

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su kao gosti kazahstanski Kairat 2:0, u prvoj utakmici kvalifikacija za kup UEFA.
Golove su postigli Bogdanovic u 44. i Mrdja u 66.minutu. Po kisovitom vremenu mec u Alma Ati prati preko 20 hiljada  gledalaca.

Prvu veliku priliku crveno-beli su imali u 4.minutu ( odlican sut Gvozdenovica), a najvecu priliku propustio je Mladenovic ciji su sut sa 5 metara posle kornera, odbrambeni igraci domaceg tima izbili sa gol linije. Gol Bogavca iz 29.minuta je ponisten zbog ofsajd pozicije napadaca Crvene zvezde. Do prednosti crveno-beli stizu samo minut pre kraja poluvremena, posle odlicnog prodora Bogavca. Njegov centarsut sa leve strane nije iskoristio Branko Boskovic, ciji sut je izblokiran, ali je do lopte dosao Bogdanovic koji je sa 4-5 metara plasirao u mrezu.

Do drugog gola fudbaleri Crvene zvezde stizu u 21.minutu posle odlicne reakcije mladog Mrdje koji se najbolje snasao u jednoj guzvi ispred golmana Nebojcenka.

Pre gola, Mrdja,  najefikasniji strelac tima na pripremama, imao je jedan odlican sut iz velike daljine koji je iznenadio golmana Kairata, ali je lopta prosla tik pored gola. Jedini znacajan detalj do kraja mecadogodio se u 80.minutu kada je skotski sudija Daglas Mekdonald pokazao crveni karton domacem fudbaleru Sajahmetovu.

Trener Zoran Filipovic odlucio se da mec u Alma Ati odigra sledeci sastav:

Randjelovic, Dunjic, Dudic, Vidic, Gvozdenovic, Kovacevic, Mladenovic, Bogdanovic, Milovanovic, Boskovic, Bogavac.

Dusan Savic:"Ovo je dobar rezultat"

Sportski direktor beogradskog fudbalskog kluba Crvene zvezde Dusan Savic izrazio je zadovoljstvo danasnjom igrom i pobedom Zvezde nad ekipom Kairata iz Kazahstana od 2:0 u prvoj utakmici kvalifikacija za Kup UEFA.

"Ovo je dobar rezultat. Celu utakmicu odigrali smo ozbiljno i sto je najvaznije iskoristili smo dve od nekoliko sansi. Za mene je bilo veliko iznenadjenje ova ekipa Kairata, jer je mnogo bolja i jaca nego sto sam mislio", izjavio je odmah posle utakmice Savic za Radio Beograd.

Savic je rekao da su igraci Zvezde napravili nekoliko manjih gresaka u prvom poluvremenu, ali je i pored toga izrazio zadovoljstvo igrom fudbalera Zvezde i zreloscu ekipe.

"Razlika u klasi je bila na nasoj strani, ali je to trebalo dokazati na terenu i u tome smo uspeli. Medjutim, ne treba potcenjivati ekipu Kairata", rekao je sportski direktor Zvezde.

Savic je rekao da je najvaznije da je Zvezda pobedila i da je vraceno samopouzdanje i da ce polako ulaziti u formu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve