Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.07.2002.

00:41

Palermo se sprema za promociju

Izvor: B92, www.soccerage.com

Autor:B92, www.soccerage.com

Default images

Presednik Rome Francesko Sensi prodao je fudbalski klub Palermo Mauru Zampariniju za 15 miliona evra. To prakticno znaci da ce sicilijanski klub u bliskoj buducnosti postati ozbiljan kandidat za povratak u Seriju A.

Zamparini je bivsi vlasnik Venecije. Sa klubom iz grada u laguni imao je ozbiljne namere, ali lokalne vlasti se sa tim nisu slagale. Venecija je proslu sezonu zavrsila na samom zacelju prve italijanske lige, iako je imala nekoliko zaista kvalitetnih igraca, pre svih sjajnog strelca Filipa Manijera. Sada Yamparini priprema masovnu seobu na Siciliju, u klub koji ce se naci u istom rangu kao i Venecija. Vrlo je verovatno da ce se Manijero, kao i Fabio Bilika, Svedjanin Danijel Anderson i jos nekoliko prvotimaca Venecije, preseliti u redove »roze-crnih« iz Palerma.

Palermo je vec dugo izvan Serije A, ali je ovo klub sa slavnom istorijom. Medjutim, vec decenijama Sicilijanci tavore, seleci se iz druge u trecu ligu i obratno i ovo bi mogla biti odlicna prilika da se vrate na staze stare slave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve