Nova vest
Fudbal

Petak, 05.07.2002.

10:21

Nakamura cetvrti Japanac u Seriji A

Izvor: B92, www.dailysoccer.com

Autor:B92, www.dailysoccer.com

Default images

Japanski vezni fudbaler Sunsuke Nakamura (24) igrace za novog italijanskog prvoligasa, ekipu Redjine. On ce za 3,5 miliona dolara napustiti Jokohama Marinos i preseliti se u Kalabriju, gde ce zaradjivati 450 hiljada dolara godisnje. Nakamura je tokom prosle godine trebalo da postane igrac madridskog Reala, ali je nekoliko puta taj transfer odlagan. Konacan plan je bio da bude odmah poslat u Tenerife, gde bi se prilagodio prohtevima Primere division, ali to je propalo kada su Tenerife ispale iz lige.

Nakamura je 2000. bio izabran za najboljeg igraca J-lige, a za reprezentaciju je igrao 21 put i dao 5 golova. Izostanak sa Svetskog prvenstva bio je iznenadjenje za ovoga igraca, koji sada planira da igra u Nemackoj 2006.

Nakamura ce biti cetvrti Japanac u Seriji A. Kazu Mijura igrao je za Djenovu 1994, zatim je u Perudju 1998. dosao Hidetosi Nakata i ostavio dubok trag, osvojivsi titulu sa Romom i igrajuci u Parmi prosle sezone. Hirosi Nanami je bio clan Venecije 1999.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve