Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.10.2020.

13:15

Da li je Totenhem kandidat za titulu?

Polako ali sigurno Žoze Murinjo je "zategao" redove Totenhema i učinio ovaj tim vrlo konkurentnim u Premijer ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Da li je Totenhem kandidat za titulu?
Photo by Clive Rose/Getty Images

Na "krilima" tandema Son-Kejn, Spursi su zabeležili treću pobedu u poslednjih pet kola i stigli do pete pozicije na tabeli.

"Pevci" su na samo dva boda od lidera šampionata Evertona i Liverpula, a trenutno imaju najbolji napad u ligi.

Heung-min Son je prvi strelac Premijeršipa sa osam golova, dok je Kejn postigao pet, ali je prvi asistent lige sa čak osam proigravanja.

Sve to uticalo je na javnost da o Totenhemu priča kao o kandidatu za titulu.

"Još je rano za to. Moramo da se fokusiramo na svaku sledeću utakmicu. Znam da je kliše. I dalje imamo mnogo da učimo i gradimo, ali nam ovakve večeri daju dosta samopouzdanja. Ali znamo da sa timom koji imamo i igračima možemo da uradimo nešto posebno", rekao je Kejn nakon minimalca u gostima protiv Barnlija.

Sličan javni stav ima i menadžer Murinjo.

"Nikad ne bih nas smatrao kao kandidatima za titulu. Očekujem da u svakom meču koji igramo, bez obzira protiv koga, idemo na pobedu. Ne mogu ništa više da obećam. Moramo biti vrlo balansirani, ako mnogo rizikujemo mogli bismo ga izgubimo", kaže Portugalac.

Iako je odigrano tek šest kola u novoj sezoni Premijer lige, analitičari već prognoziraju ko će da se bori za titulu.

Te analize su se posebno "zahuktale" nakon što je Aston Vila ponizila Liverpul 7:2 i pokazala da su "redsi" ove sezone mnogo ranjiviji nego prethodne.

U celu priču o titulu Totenhem je uključen, očekivano, nakon što je demolirao Mančester junajted sa 6:1 na "Old Trafordu.

"Da li je 6:1 ili 1:0 to su tri boda i ja sam srećan kao i na Old Trafordu. Znao sam da sada neće biti mnogo golova", istakao je Murinjo.

Totenhem u sledećem kolu dočekuje Brajton, ali prethodno gostuje Antverpenu u Ligi Evrope.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve