Nova vest
Fudbal

Petak, 24.03.2023.

23:10

Stojković: Kamo sreće da je tako bilo u Kataru

Selektor Dragan Stojković Piksi bio je zadovoljan trijumfom nad Litvanijom na otvaranju kvalifikacionog ciklusa za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Izvor: SS

Autor: SS

Stojković: Kamo sreće da je tako bilo u Kataru
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

"Orlovi" su na stadionu "Rajko Mitić" slavili sa 2:0 i izjednačili se na prvom mestu na tabeli sa Crnom Gorom, sa kojom se sastaju za tri dana u Podgorici.

"Kao trener bih voleo da uvek bude ovako, da ne primimo gol i pobedimo 2:0. Uspeli smo da ostvarimo plan koji smo zacrtali, doveli smo utakmicu rutinski do kraja. Svakog trenera raduje kada ne primite gol, a pobedite. Zadovoljan sam uspešnim startom u kvaliifkacijama i da smo ostvarili ono što smo želeli", rekao je Stojković na konferenciji za medije posle utakmice.

Mladi igrači su dobili šansu.

"Oni su zaslužili da se nađu na terenu, da svoj talenat daju u servis reprezentaciji. Svoj zadatak su u potpunosti ispunili. Drago mi je zbog toga da imaju sveže krvi. Pred njima je lepa fudbalska budućnost, a nas raduje da imamo na koga da se oslonimo. Sve pohvale za igru, ponašanje i ozbiljno shvatanje obaveza koje smo do kroz naše taktičke zamisli uspeli da sprovedemo".

Trijumf Crne Gore nad Bugarskom?

"Ne iznenađuje nas, Crna Gora je odlična ekipa. Pogledaćemo tu utakmicu sa Bugarskom, imamo dovoljno vremena da izanaliziramo i vidimo dobre i loše strane Crne Gore. Važno je da se igrači odmore i budu spremni za tri dana".

Izlaskom Dušana Tadića, Mitrovića i Vlahovića kao da je Srbija izgubila na želji da ide po novi gol.

"Zavisi šta ljudi traže. Najvažnije je da imate kontrolu igre kada imate vođstvo od 2:0. Da bi ovi drugi dobili šansu, neko mora da izađe napolje. Ne mogu da igram sa 13 ili 14 igrača. Bilo je par situacija pred našim golom, al morate da očekujete da protivnik nešto uradi, a ne samo da se šeta na terenu".

Stojković smatra da nije bilo nedozvoljene pozicije kod gola koji je poništen Filipu Kostiću.

"Kako mi je objašnjeno od strane četiri sudije, Živković je bio u ofsajdu, a on je dobio loptu od igrača Litvanije. To, po nekim pravilima, nije ofsajd. Ali i da smo pobedili 5:0, nema nikakve veze, u ponedeljak je nova utakmica".

Igra u odbrani i nekoliko situacija pred golom koje su mogle da budu opasne.

"Do tih situacija je došlo zbog naših grešaka. U prvoj situaciji smo mi izgubili loptu i dobili smo protivudar, ali nismo primili gol. Kamo sreće da je tako bilo u Kataru... Ali dobro, prvi put je ova odbrana igrala zajedno. Kako vidim i procenim situacije, tako odlučujem. Za tri dana imamo novu utakmicu protiv Crne Gore i imamo vremena da iskorigujemo greške. Sačuvali smo dva gola razlike i taj rezultat je za mene potpuno dovoljan. Prva utakmica je uvek teška. Ako pitate svakog Srbina, ovo je unapred dobijena utakmica. Ne možete nikoga da ubedite da i protivnik igra. Ali, plan smo ostvarili".

Stojković je na kraju prokomentarisao 20-ak minuta u igri Lazara Samardžića koji je debitovao u dresu Srbije.

"Nije baš prijatno. Sećam se svog debija i znam da su mi se noge odsekle. Imao je nekoliko dodira sa loptom i mogu da kažem 'bravo'. Nije uspeo da upadne u strah, sve je ovo za njega bilo novo i od sada će sve ići mnogo lakše ubuduće. Šteta za onaj udarac desnom nogom, pogodio je protivničkog igrača. Inteligentna igra i pasovi, pogotovo na toj našoj desnoj napadačkoj strani. Čestitam mu debi i verujem da će igrati još mnogo godina za Srbiju", rekao je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve