Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.01.2008.

12:16

Navijač Olimpijakosa izboden

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedan navijač Olimpijakosa izboden je na smrt, dok je drugi hospitalizovan pošto su napadnuti posle fudbalske utakmice Kupa Grčke između tog kluba i gradskog rivala Panatinaikosa, saopštila je policija. Grupa navijača Panatinaikosa tokom noći napala je dvojicu navijača u kafiću u obalskom gradu Lutsa, 20 kilometara od Atine, posle meča u kome je Olimpijakos pobedio Panatinaikos sa 4:0. Dva mladića, koji su se vraćali sa utakmice, zadobili su ubode u grudi.

Policija je saopštila da je 24-godišnji mladić, identifikovan kao Teofilos Stavrakis, preminuo u bolnici pre operacije, dok je 26-godišnji Kostas Bakandricas u stabilnom stanju posle operativnog zahvata.

Grčka policija navela je da je uhapsila tri napadača i da traga za ostalima, ali je demantovala da je incident povezan sa fudbalom.

"Sukob nije imao veze sa fudbalskim timovima, ovo je bilo iz privatnih razloga", navodi se u saopštenju policije.

Organi reda su, takođe, otkrili da je Stavrakis 2005. godine bio uhapšen u Solunu i da mu je bilo zabranjeno da dve godine prisustvuje fudbalskim utakmicama.

Prošle godine jedan navijač Panatinaikosa ubijen je u sukobu sa navijačima Olimpijakosa posle utakmice ženskih odbojkaških ekipa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve