Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.10.2016.

20:00

Maestro Tadić srušio Austriju, Srbija lider!

Fudbaleri Srbije savladali su Austriju 3:2 (2:1) i preuzeli prvo mesto u Grupi D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo posle tri kola.

Izvor: AK

Autor: AK

Maestro Tadić srušio Austriju, Srbija lider!
Foto: StarSport

Dušan Tadić odigrao je maestralno na polupraznom "Rajku Mitiću" te sa dve asistencije i golom bio najzaslužniji za drugu pobedu "Orlova" u nizu.

Vezista Sautemptona je u prvom poluvremenu dva puta namestio gol Aleksandru Mitroviću, gosti su se vraćali posle grešaka naše odbrane, ali 15 minuta pre kraja Tadić sam trese mrežu i oduševljava navijače.

Za potpuni spektakl nedostajalo je samo nešto više navijača na stadionu, sjajnu pobedu "Orlova" je uživo posmatralo tek 15.000 ljudi.

Srbija posle tri kola deli prvo mesto sa Irskom sa po sedam bodova, ali ima najbolju gol razliku 8:4. Treći je Vels sa pet, kojem "Orlovi" gostuju 12. novembra u Kardifu.

Srbija je odigrala taktički izvanredno, svesno je prepuštala igračima Austrije kontrolu nad loptom, te brzim napadima uglavnom po desnoj strani lako stizala do gol šansi.

Poveli su "Orlovi" već u šestom minutu kada su Ivanović i Kostić ekspresno izneli loptu do Tadića, koji ostavlja Mitrovića samog ispred gola gostiju, a on postiže prvi takmičarski gol posle tri godine.

Međutim, nije prošlo ni deset minuta, a gosti su izjednačili. Pritisak Austrijanaca doneo im je rezultat, slabo je reagovao Mitrović posle šuta Klajna, lopta se odbija do Sabicera koji lako vara Stojkovića.

Ipak, već u 23. minutu Srbija je opet vodila. Opet su naši igrači probili po desnoj strani, opet je Tadić poslao fantastičan pas u kazneni prostor, gde je Mitrović dobro skočio i drugi put savladao Ozdžana.

Kontrolisali su "Orlovi" ritam meča u nastavku, vrebali novu šansu iz kontri, Mitrović i Kostić ne koriste dve dovre situacije, Rukavin još jednu, dok s druge strane Sabicer i Arnautović ne uspevaju da opet izjednače, iako pogađaju i stativu.

Ipak, pola sata pre kraja opet je odbrana Srbije reagovala očajno, veliki kiks je napravio kapiten Ivanović, a Stojković ne uspeva da zaustavi trojicu Austrijanaca, pa Janko trese mrežu za 2:2.

Usledio je pritisak Srbije, Mitrović dobro šutira sa ivice kaznenog što brani Ozdžan, ali 15 minuta pre kraja naši fudbaleri ipak uspevaju da povedu treći put.

Ovaj put akcija je krenula sa leve strane, traljav šut Kolarova se pretvorio u dodavanje do Tadića, kojem se lopta odbija od stopalo ali vara jednog štopra Austrije, pa najbilji igrač Srbije ulazi u gol šansu koju ne propušta i donosi pobedu "Orlovima".

Tok meča:

22:36 Kraj! Srbija je pobedila Austriju 3:2 i preuzela prvo mesto u Grupi D kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018.

94' Sudija je meč produžio za pet minuta, a Austrija zamalo da u 94. stigne do boda. Posle centaršuta sa desne strane, lopta stiže do usamljenog Šofa koji šutira iz prve sa 5-6 metara, ali Stojković brani i rešava definizivno meč.

88' Dobra prilika da Srbija overi tri boda, opet je Tadić sjajno servirao priliku saigračima, Rukavina ne uspeva da šutira pa vraća loptu do Gudelja koji je nekontrolisano šalje pod oblake.

86' Kolarov pokušava sa distance, ali njegov snažan udarac blokira jedan Austrijanac i loptu izbacuje u korner.

81' Kolarov pravi glupost, dobija žuti karton pa će propustiti gostovanje Velsu u novembru, a minut kasnije Arnautović propušta šansu za izjednačenje, šutira visoko preko gola.

77' Druga izmena u Srbiji, izlazi Mitrović kojeg menja zadnji vezni Gudelj, pa će napad predvoditi verovatno Aleksandar Katai, koji je ušao desetak minuta ranije.

74' GOOOOOL! Srbija treći put vodi, 3:2! Dušan Tadić krunisao je fantastičnu igru i postigao novi gol za "Orlove", te probudio navijače koji su skandirali njegovo ime. Kolarov je loše šutirao sa leve strane, lopta je stigla do Tadića na ivici kaznenog, odbija mu se o stopalo, ali mu je to pomoglo da pobegne čuvaru i udarcem po zemlji savlada Ozdžana.

72' Sjajna šansa za Srbiju, Tadić je proigrao Mitrovića na levoj strani, on je imao otvoren put ka golu Austrije, ali kada je krenuo da se sprema na šut lopta mu je pobegla pa su intervenisali defanzivci gostiju.

64' Malo je nedostajalo da Srbija treći put povede, Mitrović je dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Ozdžan sjajno intervenisao i spasao goste.

62' GOOOOOL! Austrija je opet izjednačila, 2:2! Opet je za to najzaslužnija bila srpska odbrana, ovaj put kapiten Ivanović. Defanzivac Čelsija je dva puta slabo reagovao kada je mogao da izbije loptu daleko od kaznenog prostora, u jednom trenutku je i stao da traži igranje rukom, sudija je ostao nem, a na Stojkovića sami izlaze tri igrača Austrije, naš golman brani šut Arnautovića, ali se lopta odbija do Marka Janka koji poravnava rezultat.

57' Blag sukob igrača na terenu, Austrijanci su protestovali što naši fudbaleri nisu izbacili loptu jer je jedan njihov saigrač ležao na terenu, iako se neposredno pre nego što je Mitrović oduzeo loptu, Alaba zaleteo ka srpskoj polovini terena.

55' Dosta sreće imala je Srbija. Odbrana je napravila lošu ofsajd zamku, posle centaršuta Alaba iz sredine terena u petercu našeg tima su ostala dvojica Austrijanaca, Arnautović je okrenut leđima golu zadnjim delom glave skrenuo loptu, ali pogodio je stativu.

49' Oprezan početak drugog poluvremena oba tima, Austrijanci su za nijansu agresivniji sa loptom, ali nema uzbuđenja.

21:30 Poluvreme na stadionu "Rajko Mitić". Srbija vodi 2:1 golovima Aleksandra Mitrovića posle asistencije Dušana Tadića.

45' Zicer! Sjajnu šansu za 3:1 propustio je Kostić. Posle brzog napada po levoj strani preko Kolarova, lopta se odbila do igrača Hamburga koji je bio sam na desetak metara od gola, ali šutira pravo u golmana.

41' Nakon što je Kolarov slabo primio loptu i upropastio možda izglednu gol šansu, Austrija je imala priliku da izjednači. Arnautović je bukvalno sam probio po levoj strani, pobegao Ivanoviću pored kojeg je uspeo i da šutira, ali na sredu za malo pored stative.

39' Nešto slabiji tempo igre, srpski igrači su znatno oprezniji na svom kaznenom, a i dalje šansu vrebaju iz kontranapada.

35' Opasan napad Srbije, opet su "Orlovi" probili po desnoj strani, nekoliko igrača je čekalo u kaznenom u izglednoj poziciji, ali je Rukavina loše centrirao.

33' Srbija ovaj put ne dozvoljava gostima da preuzmu kontrolu posle vođstva, ali je i dalje bio vidljiv problem u poslednjoj liniji tima, posebno kada veći broj igrača krene u napad.

28' Sjajna šansa za Mitrovića da postigne het-trik! Opet je Tadić sve servirao, ali Ozdžan brani šut napadača Njukasla iskosa sa leve strane.

25' Zamalo je Sibicer uzvratio Mitroviću svojim drugim golom. Opet je zaspala odbrana Srbije, Austrijancu se otvorio prostor na levoj strani kaznenog, šutira pored Ivanovića, ali Stojković sjajno istrčava, skrajuće ugao i novom spasava gol.

23' GOOOOOL! Srbija opet vodi, 2:1! Opet je gol doneo naš tandem iz Engleske. Posle još jednog brzog napada po desnoj strani, Tadić je poslao centaršut na peterac, lopta je preletela sve igrače, te stigla do Mitrovića koji sjajno skače i glavom je šalje kroz noge Ozdžanu.

21' Austrijanci nastavljaju da diktiraju tempo, kratkim pasovima lako probijaju srpsku odbranu, a vrlo opasno su zapretili preko Janka koji na sreću ne uspeva najbolje da zahvati loptu glavom posle centaršuta sa desne strane.

16' GOOOOOL! Austrija je izjednačila na 1:1! Klajn je dugo držao loptu ispred kaznenog prostora, traljavo šutirao po zemlji, ali lopta stiže do peterca gde je slabo reagovao Mitrović. Lopta se odbija do Marcela Sabicera koji sa 7-8 metara od gola lako trese Stojkovićevu mrežu.

13' "Orlovi" vrebaju šansu iz polukontre, iz koje su i poveli u šestom minutu, ali Austrijanci sada mnogo opreznije prate Tadića.

9' Austrijanci preuzimaju inicijativu nakon vodećeg gola našeg tima, Arnautović ulazi u kazneni prostor Srbije, ali je šutirao preko gola.

6' GOOOOOL! Srbija vodi 1:0! Sjajna kombinacija "Orlova" po desnoj strani. Akciju je započeo kapiten Ivanović, pronašao je Kostića koji loptu odmah prosleđuje do Tadića, a on servira zicer Aleksandru Mitroviću koji postiže peti gol za reprezentaciju.

4' Prvi šut ka golu Austrije, Rukavin je dobio sjajnu dijagonalu sa naše polovine terena, brzo je centrirao u peterac, Mitrović je natrčao na loptu, ali njegov udarac glavom ide pored gola.

2' Srbija agresivnija na startu, uglavnom pokušava da probije preko desne strane i Rukavine, ali nema uzbuđenja u uvodnim minutima.

******

Selektor Srbije Slavoljub Muslin napravio je nekoliko izmena u timu u odnosu na gostovanje Moldaviji pre tri dana. Igraće u formaciji 3-5-2, a u napad se vratio Aleksandar Mitrović.

Muslin je menjao i ostalim delovima tima, štopera umesto Jagoša Vukovića igra Stefan Mitrović, dok je u sredini terena šansu umesto Nemanje Gudelja dobio Ljubomir Fejsa.

U ekipi Austrije nema mnogo iznenađenja, povređenog golmana Almera zamenio je Ozdžan, iako se spekulisalo o povredi u timu je Marko Arnautović, a najistureniji igrač je Mark Janko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

785 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve